<$Blog
Bu akşam annemin bir zamanlar çok sık yaptığı delik elmalı kekini yaptık. Tarifini sizlerle paylaşmak istedim, umarım hoşunuza gider.
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı şeker
125 gr. eritilmiş margarin
1 kahve fincanı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı tarçın
2 su bardağı un
3 elma
YAPILIŞI
Malzemeler çırpılır. 30 cm çapındaki yağlanmış bir tepsiye dökülür. Kabukları soyulmuş olan elmaların ortaları kabak oyacağı ile çıkartılır. Elmalar deliği ortasına gelecek şekilde yuvarlak olarak yarım cm kalınlığında dilimlenir. Tepsideki karışımın üzerine dizilir. Soğuk fırında pişirilir. Soğuyan kek bardakla kesilir.
<$Blog6nts:
<$Blogmmmm harika görünüyot, mutlaka deneyeceğim.
<$Blogmerhaba ellerine sağlık, görüntü süper..keki denemek istiyorum ama soğuk fırında nasıl pişirilir hala çözemedim.tam olarak kaç derece fırında kaç dakika pişecek ve de fırın ısınmış mı olacak? cevaplarsan sevinirim.
<$BlogMerhaba.Soğuk fırın derken önceden ısınmamış fırın demek istedim. 150 derecede 40-45 dakikada, normal kek gibi pişiyor.
<$Blogmelda siteniz çok başarılı. tarifler çok güzel ve orjinal. ellerinize sağlık..
<$Blogçok teşekkür ederim şule..
<$BlogMerhaba elmalı kek tarifiniz şimdi denedim fırına koydum bakalım nasıl olacak.
Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.
Tahiroglu