<$Blog
Geçenlerde annem Ferhan Teyzeler'e gitmişti. İstek üzerine o harika nokullarından yapmış. Betül Abla da bana resimlerini yolladı. Ona çok teşekkür ediyorum ve Ferhan Teyze sizin de ellerinize sağlık, süper görünüyorlar.
MALZEMELER
Hamuru için;
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
Aldığı kadar un
Tuz
1,5 çay kaşığı karbonat
Bir iki damla limon suyu
İç malzemesi için;
1 su bardağı şeker
İri dövülmüş ceviz
Kuru üzüm
YAPILIŞI
Hamur üçe ayrılır. Herbir pazı 15 cm çapında açılır. Açılan hamurlardan birinin üzerine iç malzeme serilir. Bu hamur oklavaya sarılır. Oklava arasından çıkarıldıktan sonra hamur düzeltilip verev verev kesilir. Diğer hamurlar için de aynı işlem yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 175 derecelik fırında pişirlir.
<$Blog4nts:
<$BlogUnu aldigi kadarmi koyuyoruz?
<$BlogEvet, yazmayı unutmuşum :)
<$BlogSlm melda, aniden gelen misafirlerimize bu nokul yaptin ayni senin verdigin tarifteki gibi oldukca cok begenildi ve o gun tuketildi:) ayrica icine tarcinda konulursa cok hos olacagini dusunuyorum bir dahakine oyle deniyecegim ins..tsk ederim tarif icin tekrardan..
<$Blogmerhaba benim sormak istediğim ise hamurun kendisinde hiç şeker yok içine koyacağımız şeker yeterli oluyormu ?hamur tatsız olmazmı?
Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.
Tahiroglu