<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d-1590075543538846687', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog5.26.2005

<$Blog

Geçenlerde annem Ferhan Teyzeler'e gitmişti. İstek üzerine o harika nokullarından yapmış. Betül Abla da bana resimlerini yolladı. Ona çok teşekkür ediyorum ve Ferhan Teyze sizin de ellerinize sağlık, süper görünüyorlar.

nokul

MALZEMELER
Hamuru için;
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
Aldığı kadar un
Tuz
1,5 çay kaşığı karbonat
Bir iki damla limon suyu
İç malzemesi için;
1 su bardağı şeker
İri dövülmüş ceviz
Kuru üzüm

YAPILIŞI
Hamur üçe ayrılır. Herbir pazı 15 cm çapında açılır. Açılan hamurlardan birinin üzerine iç malzeme serilir. Bu hamur oklavaya sarılır. Oklava arasından çıkarıldıktan sonra hamur düzeltilip verev verev kesilir. Diğer hamurlar için de aynı işlem yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 175 derecelik fırında pişirlir.



<$Blog5nts:

Anonymous Adsız..

<$BlogUnu aldigi kadarmi koyuyoruz?

<$BlogCumartesi, 04 Haziran, 2005 <$Blog 
Blogger melda..

<$BlogEvet, yazmayı unutmuşum :)

<$BlogCumartesi, 04 Haziran, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogSlm melda, aniden gelen misafirlerimize bu nokul yaptin ayni senin verdigin tarifteki gibi oldukca cok begenildi ve o gun tuketildi:) ayrica icine tarcinda konulursa cok hos olacagini dusunuyorum bir dahakine oyle deniyecegim ins..tsk ederim tarif icin tekrardan..

<$BlogPerşembe, 15 Aralık, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogmerhaba benim sormak istediğim ise hamurun kendisinde hiç şeker yok içine koyacağımız şeker yeterli oluyormu ?hamur tatsız olmazmı?

<$BlogPazar, 19 Şubat, 2006 <$Blog 
Blogger ilkkus..

<$Blogben ceviz yerine fındık koydum.içine şekeri ve biraz da tahin koydum.tadı harika oldu.öneririm.

<$BlogCumartesi, 30 Eylül, 2006 <$Blog 

Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.

BU SİTEDEKİ TARİFLERİN VE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

Tahiroglu
 

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği