<$Blog
Bugün Umre'den gelen komşularımız için annemle bu poğaçadan yaptık. Ben hamurunu hazırladım, annem de şekillendirdi. Çok kıyır kıyır, lezzetli bir poğaça oldu. Umarım herkes beğenir.
MALZEMELERHamuru için;
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytin yağ
250 gram eritilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
Aldığı kadar un
Çörek otu
İç malzemesi için;
2-3 tane patates
1-2 damla zeytin yağı
1 kuru soğan
Dere otu
YAPILIŞI
Hamur malzemesi hazırlanır ve en az yarım saat buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Patatesler haşlanıp ezilir. İçine rendelenmiş soğan, zeytin yağı, dereotu eklenir. Dinlenen hamurdan koparılan bir parça avuç içi kadar açılır. Üzerine iç malzeme konup ağzı büzülür. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu da serpilip fırına verilir.

<$Blog5nts:
<$Blogçok güzel bişi bu ama benimkiler çok yamuk olmuştu yahu... bunun bi sırrı daha var ama sölemiyosun ablaa galiba... ;)
<$Blogsevgili Merve,
Melda'nin sirri bedir bilmiyorum ama muffin formlari icinde pisirerek yamulmalarina engel olabilirsin:)
Sevgiler
<$Blogmelda yeni sitene bayıldım canım :)
tarifler de mukemmel gorunuyorlar
bunu ilk fırsatta deneyeceğim :P
tuh ya verdigim kiloları geri mi alacagım yoksaaaaaaaa???
hatice
<$Blogsaol dilek çok doğru, olabilir gerçekten, ama ablam (meldanın annesi olur) eliyle bu şekli verebiliyorsa bende verebilmeliyim... deneyeceğim..:)
<$BlogBen teşekkür ederim. Poğaçayı da denemene ve de güzel olmasına çok sevindim, afiyet olsun.
Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.
Tahiroglu