<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d8902545575044800413', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog5.09.2005

<$Blog


Geçtiğimiz hafta sonu anneannemden su böreğinin tarifini aldım. Yalnız fotoğraf olarak sadece son hali var. Bir dahaki sefere her evrenin ayrı ayrı fotoğraflarını çekeceğim inşallah...



su böreği

MALZEMELER
(çapı 60 cm tepsi için)
10 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi (kavrulmuş soğan-kıyma veya pernir-maydonoz karışımı)


YAPILIŞI

*Bütün malzemeler karıştırılarak biraz katı bir hamur tutulur. Bu hamurdan 12 tane pazı hazırlanır.
*Pazıların üzerine nemli bir bez örtülerek yarın saat dinlendirilir.
*Bir pazı tepsi büyüklüğünde açılarak, yağlanmış olan tepsiye serilir. Üzerine tere yağ gezdirilir.
*Sonra diğer pazıların hepsi tek tek açılıp, tek tek tuzlu kaynayan suda 10-15 saniye haşlanır. Hemen soğuk suya atılır, çıkartılır. Fazla suyu alınıp kuru bir bez ile kurutulur. Tepsiye döşenir, üstü yağlanır.
*Bütün hamurlar bu şekilde yapılır.
*6. hamurun üstüne iç malzeme döşenir.
*Kalan hamurlar için aynı şekilde hazırlanıp tepsiye serilir ve üzeri yağlanır.
*En üstteki yufka ile en alttaki yufka haşlanmaz.
*En üstüne tekrar tereyağ gezdirilir. Tepsi ocak ateşi üzerinde döndüre döndüre böreğin altı pişirilir. Sonra börek bir başka tepsiye ters çevrilerek alınır, aynı şekilde pişirilmeye devam edilir. "Aaa ben bunu yapamam!" diyenler fırına da verebilir ama aynı tadı yakalayamazlar.

------Afiyet olsun...



<$Blog7nts:

Anonymous Adsız..

<$Blogsenelerdir kahvaltılardan,günlerden,mevlütlerden eksik olmayan tek şey.. vazgeçilmez suuuu böreğiii... en güzel bişi.. ve en güzelinide annem yapar.. işte resimdeki de o...
........MeRVe.......

<$BlogPazartesi, 09 Mayıs, 2005 <$Blog 
Blogger Hanife..

<$BlogSiten hayirli olsun Melda...
Su boregini nasil ozledim. Yapan olsa da yesek:))
Yapanin ellerine saglik..

<$BlogPerşembe, 12 Mayıs, 2005 <$Blog 
Blogger melda..

<$BlogTeşekkür ederim. Böreği ananem yaptı.
Aslında bütün yemek sitesi sahiplerinin sitelerindeki en beğenilen şeyi yapıp geldiği bir toplantı düzenlesek...;)

<$BlogPerşembe, 12 Mayıs, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogmerhaba
tariflerinizcokistah acici ozellikledebaklava cok hos gorunuyodu. Benim annemde su boregi ustasidir ama tepsiye degilde masanin uzerine serer tabi altinada masayi zedelememek icin temiz bir bez falan ve buyuk dilimler halinde keserek teflon tavada cok az bi yag ile kizartir kisi basina gore kalanlarinida dolaba koyar bi fikir olur umarim sevgiler
Sirin

<$BlogPazar, 11 Haziran, 2006 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogbörekleriniz çok güzel görünüyor,eminim çokta lezzetlidir.Ama şimdi börek yapmak çok zahmetli bizler sini börekten alıyoruz,gerçekten nefis yapıyorlarsiz hanımlarada tavsiye ederim.Gül/istanbul

<$BlogCuma, 11 Ağustos, 2006 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogBörek çok güzel görünüyor ellerineze sağlık nasıl canım çekti anlatamam. Evde denemek istiyorum ama yumurta çok fazla değilmi birde sıcak suya giriyorya kokmazmı malzeme boşa gitmesin :)Hiç yapmadığım için tedirgin oldum.

<$BlogCuma, 15 Haziran, 2007 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogçok güzel olmuş canım seni siteme
beklerim.
www.kekevi.com

<$BlogÇarşamba, 22 Ağustos, 2007 <$Blog 

Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.

BU SİTEDEKİ TARİFLERİN VE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

Tahiroglu
 

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği