<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d8902545575044800413', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog6.15.2005

<$Blog

Bu tatlıyı ilk defa annemin arkadaşı Handan Teyze'de yemiştim. Gerçekten harika bir tatlı. Bu tarifi bizimle paylaştığı için kendisine çok teşekkür ediyorum.

dondurmalı irmik helvası
MALZEMELER
Helvası için;
1 paket (500 gram) irmik
1 su bardağı ayçiçeği yağı
4 su bardağı şeker
Dolmalık fıstık
1 litreden 1 su bardağı az süt
2 yemek kaşığı tereyağ
İçi için;
Maraş dondurması
Üzerini süslemek için; çikolatalı sos.
YAPILIŞI
İrmik ve fıstıklar, sıvıyağda fıstıklar pembeleşene kadar kavrulur ve tereyağ ilave edilir. Ayrı bir tencerede, sütün içinde şeker eritilir. Ilıyan şeker ve süt, irmiğin içine dökülür. Önce yüksek ateşte, sonra da kısık ateşte pilav gibi demlendirilir.
Küçük bir kasenin içi streç flim ile kaplanır. Pişirdiğimiz ılık helva bu kasenin içine yayılır. Ortadaki boşluğa dondurma konur. Üzeri tekrar helva ile kaplanır ve bir tabağa ters çevrilir. Üzerine çikolatalı sos dökülür.


dondurmalı irmik helvası



<$Blog10nts:

Anonymous Adsız..

<$Blogmelda tarifin tam damardan. yapsan bir türlü yapmasan bir türlü. yaptıktan sonra yesen bir türlü yemesen bir türlü. keşke hep yesek hiç kilo almasak :) Müthiş görünüyor. bayıldım.

<$BlogÇarşamba, 15 Haziran, 2005 <$Blog 
Blogger melda..

<$BlogSen hem yap hem de ye birkereden birşey olmaz ;) Tavsiye ederim. İkisinin birbirine bu kadar yakışacağını ben hiç tahmin etmezdim.

<$BlogÇarşamba, 15 Haziran, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogşu görmüş olduğunuz helvayı tatmış bulunmaktayım. gerçekten çok güzel... ellerinize sağlık...

<$BlogPerşembe, 16 Haziran, 2005 <$Blog 
Blogger Dilek'ce..

<$BlogBir zamanlar TRT INT'te bunun tarifini görmüs yapmistim ve cok severek yemistik! Burada görünce tekrar birden canim istedi;)Ellerine Saglik!

<$BlogCuma, 17 Haziran, 2005 <$Blog 
Blogger melda..

<$BlogMerve, teşekkür ederim afiyet olsun.
Teşekkür ederim Dilek, gerçekten çok lezzetli bir tatlı. Yaz için de ideal.

<$BlogCuma, 17 Haziran, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogMerhabalar.. tarifimi yayınladığın için çok sağol melda..Gerçekten çok güzel bir tatlıdır dondurmalı helva.. Deneyin pişman olmazsınız...

<$BlogCumartesi, 18 Haziran, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogBu tatlı gerçekten çok cezbedici görünüyor. Acaba bir gün önceden yapıp buzdolabında bekletmek mümkün mü? İçindeki dondurma erir mi?
Teşekkürler

<$BlogSalı, 21 Haziran, 2005 <$Blog 
Blogger melda..

<$BlogHelva ılık iken daha güzel oluyor.

Siz misafir gelmeden önce misafir sayısınca streçli kase hazırlıyorsunuz. Sonra siz helvaları hazırlarken, birisi de hazır olanları koşarak misafirlere servis yapacak. Bizim evde hazırlayan:annem, koşan:ben :)))

<$BlogÇarşamba, 22 Haziran, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogSüper!işte aradığım tarif:)lütfen siteye devam edin, tebrikler...

<$BlogPerşembe, 14 Temmuz, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogBENİM EŞİM HELVAYA BAYILIR. HEMEN DENEMELİYİM.

<$BlogPazartesi, 22 Ağustos, 2005 <$Blog 

Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.

BU SİTEDEKİ TARİFLERİN VE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

Tahiroglu
 

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği