<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d-1590075543538846687', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog6.26.2005

<$Blog


Bu kek aniden gelecek olan misafirler için çabucak yapılabilir. Ancak evde hazır pasta tabanı bulundurmanız gerekiyor.



hindistancevizlikek

MALZEMELER
Hazır pasta tabanı
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı hindistancevizi
Yarım limon suyu
Portakal/limon kabuğu rendesi
Üzeri için;
Ceviz veya fındık
Çikolata sosu

YAPILIŞI
Bütün malzemeler karıştırılıp ikiye pay edilerek, hazır pasta tabanının iki parçasının üzerine ayrı ayrı sürülür. (İki adet kekin bir tanesini hazırladıktan sonra birtanesini derin dondurucuda saklayabilirsiniz.) Üzerlerini ceviz veya fındıklarla süslenir. 170 derecede pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üzerine hazır çikolata sosu sıkılabilir.




hindistancevizli kek2



<$Blog11nts:

Anonymous MeryemT..

<$BlogSelam,

Sitenizi yeni keşfedenlerdenim, yaptığınız herşey çok güzel, ellerinize sağlık.

Kullandığınız kek kakaolu mu diye soracaktım.

Kolay gelsin.

<$BlogPazartesi, 27 Haziran, 2005 <$Blog 
Anonymous Sudenaz..

<$BlogBen anlayamadım şimdi bu malzemelerden iki tane mi pasta çıkıyor.Veya ikisininde üzerini kaplayıp birini diğerinin üzerinemi kapatıyoruz.

<$BlogPazartesi, 27 Haziran, 2005 <$Blog 
Anonymous Bahşende..

<$BlogSelam,
sudenaz gibi bende karıştırdım yani tek parça kek ile yaparsak bu malzemelerin yarısınımı yapacağız.
Birde hazır pasta tabanı dediğiniz hazır pandispanya değilmi?O hazır pandispanyayı alıp iki parçaya bölüp tek parçasınımı kullanacağız.Ben pek anlayamadım galiba yapım aşamalarını anlatmadığınız için biraz karıştırdım özür dilerim.

<$BlogPazartesi, 27 Haziran, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogÇikolata sosunu sanki pitikten sonra ceviz ve v.s. süslemeden üzerine döküp sonra süslemişsiniz gibi görünüyor ama tarifte en üstüne çikolata sosu dökebilirsiniz yazıyor.Hangisi doğru şimdi?

<$BlogPazartesi, 27 Haziran, 2005 <$Blog 
Anonymous Elif..

<$BlogMerhabalar,
Acaba kek piştikten sonra tekrar pastayı süslemeden biraz daha mı hindistan cevizi döktünüz.Alt tabanı bembeyaz hindistan cevizi görünüyor oysaki kızarmış olması gerekmiyormu?

<$BlogPazartesi, 27 Haziran, 2005 <$Blog 
Anonymous LeYLa..

<$Blogbence görüldüğü üzere bu kek kakaolu. çünkü kahverengi.:)

<$BlogPazartesi, 27 Haziran, 2005 <$Blog 
Blogger melda..

<$BlogMerhabalar

Meryemt; çok teşekkür ederim. Evet kek kakaolu ama sade kek de kullanabilirsiniz. İkisi de güzel oluyor.

Sudenaz; evet iki tane pasta çıkıyor. Tarifte de söylediğim gibi birtanesini buzluğa da kaldırabilirsiniz. Üstüste konulmuyor.

Bahşende; bütün sorularının cevabı evet. Zaten pandispanyalar iki parça halinde satılıyor.

Elif; tekrar hindistan cevizi dökmedik. Üzeri zaten biraz kızarıktı, bazı yerleri beyaz kalmış ama. Biraz daha fırında kalsaydı, kekin kenarları yanacaktı.

<$BlogPazartesi, 27 Haziran, 2005 <$Blog 
Anonymous Aslıcan..

<$BlogGünaydın,
birşey sormak istiyorum acaba üzerine yaptığımız karışım kekin üzerinden akmıyormu?Hazır pandispanya olduğu için kenarlarını yükseltemeyizde.Böyle bir sorun çıkıyormu yaparken?
Bu arada sitenizi yeni keşfettim inanılmaz güzel çok beğendim tariflerinizi.Hepsini tek tek denemek istiyorum.En kısa zamanda denediklerimi bildiririm.Tebrik ederim.

<$BlogSalı, 28 Haziran, 2005 <$Blog 
Blogger melda..

<$BlogMerhaba Aslıcan;
Pandispanyanın üzerine döktüğümüz karışım çok akıcı olmadığı için akmıyor.

Denediğin tariflerle ilgili yorumlarını yazarsan çok sevinirim, teşekkür ederim.

<$BlogÇarşamba, 29 Haziran, 2005 <$Blog 
Anonymous rabis..

<$Blogresimleri neden goremiyorummmmmmm ???

<$BlogÇarşamba, 06 Temmuz, 2005 <$Blog 
Blogger Margot..

<$BlogTatlı krizine girmek üzereyim, aşağıda şekerpare var sanırım ,,,bakmaya korkuyorum. Çok güzel olmuş hepsi..!

<$BlogPazartesi, 18 Temmuz, 2005 <$Blog 

Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.

BU SİTEDEKİ TARİFLERİN VE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

Tahiroglu
 

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği