<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d8902545575044800413', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog6.22.2005

<$Blog

Uzun zaman önce siteye ekleyeceğime dair söz verdiğim ancak bir türlü fırsat bulup da ekleyemediğim tarifim. Annemin bu simitleri, küçüklükleriyle ve eşit boyda olmalarıyla ünlüdür. Ben bunlara tek lokmalık çerezler diyorum :)

kandil simidi
MALZEMELER
250 gram tereyağ/margarin
1,5 çay bardağı zeytinyağ
1 yumurta (sarısı içine, beyazı üzerine)
3 çay kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı yoğurt
2 çay kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Susam

YAPILIŞI
Bütün malzemeler karıştırılarak, bir hamur elde edilir. Hamurdan küçük küçük halkalar yapılır ve önce yumurtanın beyazına sonra da susama bulanarak fırına verilir. Susamlar kızarana kadar pişirilir.



kandilsimidi&merveninkurabiye

Bu resimde tabağın üst katındaki kurabiyeler de teyzem Merve'ye ait.

Eğer bana tarifini verirse, siteye ekleyeceğim.



<$Blog6nts:

Anonymous Adsız..

<$Blogteyzen merve en kısa zamanda tarifi sana ulaştıracaktır.

<$BlogPerşembe, 23 Haziran, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogmerhaba, tariflerinizi çok beğendim. ama ne yazık ki çoğunun resmini göremiyorum. Ne yapmam gerek?

<$BlogCuma, 24 Haziran, 2005 <$Blog 
Blogger melda..

<$BlogTeşekkür ederim.
Resimler neden açılmıyor bilmiyorum. Ama herhangi birinin üzeerinde tıkladığınız zaman flickr'deki albümüme gidersiniz. Umarım oradan resimleri görebilirsiniz.

<$BlogCuma, 24 Haziran, 2005 <$Blog 
Blogger hayalperisi..

<$Blogbenim tarifim bu iste yasasin ellerine saglik annenin

<$BlogÇarşamba, 29 Haziran, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogmerhaba,
Dün akşam kandil simitini denedim.
Tek kelimeyle mükkemmel oldu.Tavsiye ederim.Bugün tattırdığım herkes çok beğendi.Boyları benimkiler de aynı oldu.Teşekkürler.Herkesin Regaip Kandilini kutlarım.

<$BlogPerşembe, 11 Ağustos, 2005 <$Blog 
Blogger melda..

<$BlogBeğenmenize çok sevindim, afiyet olsun. Sizlerin de geçmiş kandili mübarek olsun. Allah hepimizin dualarını hayırlısıyla kabul etsin.

<$BlogCumartesi, 13 Ağustos, 2005 <$Blog 

Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.

BU SİTEDEKİ TARİFLERİN VE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

Tahiroglu
 

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği