<$Blog
Bu açmalar Canan Yengem'e ait. Ben çok sevdiğim için geçenlerde yazlıkta birlikte kalırken benim için yaptı. Yalnız sıcakken yemeyin, çok tehlikeli, farkına varmadan üç-dört tane yemiş oluyorsunuz. ;)
MALZEMELER3 Yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
80 gram yaş maya (mesela;yuva markadan 2 paket)
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 yumurta (1 tanesinin sarısı açmaların üzerine sürülecek)
Aldığı kadar un
Üzeri için; çörek otu
YAPILIŞI
Bütün malzemeler karıştırılır, en son un yavaş yavaş katılarak yedirilir. Hamur kabarana kadar mayalanmaya bırakılır (yaklaşık yarım saat). Daha sonra hamurdan bir parça alınıp kalın ve uzun bir çubuk şekline getirilir. Helezon şeklinde yuvarlanarak şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir ve fırına verilir.

<$Blog7nts:
<$Bloggece gece istahim kapardi yine harika gorunuyor,bundan bana yolliyabilirsin :)
sicak olmasa bile 2.3 tane yenir bundan :)
<$BlogMelda, yengenin açmaları harika görünüyor! Deneyeceğim kesinlikle. Mayalı hamurlar sıcakken nasıl da dayanılmaz oluyor değil mi:)
<$Blogellerinize saglik, enfes gorunuyorlar... Acaba firin sicakligi kac derecede olmali?
<$Blogteşekkür ederim..
150-200 derece olabilir.
<$BlogMelda, mukemmel gorunuyorlar:)Canan Yenge'nin ellerine saglik..
<$BlogBu harika açmalara yaklaşık 5-10 dk baktıktan sonra baktım ki iştahım geçmiyor hemen mutfağa koştum, çay demledim ve enfes açmalardan yaptım ve eşimle afiyetle yedik.Eşim öyle çok beğendi ki sabah işe giderken 3 tane istiyor.;)
Denemenizi şiddetle öneririm.
Sevgiler...
<$BlogMelda ellerine sağlık ve de ellerime...
Sevgiler,
Fatma
Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.
Tahiroglu