<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d-1590075543538846687', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog9.19.2005

<$Blog

Bu açmalar Canan Yengem'e ait. Ben çok sevdiğim için geçenlerde yazlıkta birlikte kalırken benim için yaptı. Yalnız sıcakken yemeyin, çok tehlikeli, farkına varmadan üç-dört tane yemiş oluyorsunuz. ;)

açma
MALZEMELER
3 Yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
80 gram yaş maya (mesela;yuva markadan 2 paket)
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 yumurta (1 tanesinin sarısı açmaların üzerine sürülecek)
Aldığı kadar un
Üzeri için; çörek otu


YAPILIŞI
Bütün malzemeler karıştırılır, en son un yavaş yavaş katılarak yedirilir. Hamur kabarana kadar mayalanmaya bırakılır (yaklaşık yarım saat). Daha sonra hamurdan bir parça alınıp kalın ve uzun bir çubuk şekline getirilir. Helezon şeklinde yuvarlanarak şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir ve fırına verilir.



açma


<$Blog7nts:

Anonymous gul..

<$Bloggece gece istahim kapardi yine harika gorunuyor,bundan bana yolliyabilirsin :)

sicak olmasa bile 2.3 tane yenir bundan :)

<$BlogSalı, 20 Eylül, 2005 <$Blog 
Blogger Sibel..

<$BlogMelda, yengenin açmaları harika görünüyor! Deneyeceğim kesinlikle. Mayalı hamurlar sıcakken nasıl da dayanılmaz oluyor değil mi:)

<$BlogSalı, 20 Eylül, 2005 <$Blog 
Anonymous tiara..

<$Blogellerinize saglik, enfes gorunuyorlar... Acaba firin sicakligi kac derecede olmali?

<$BlogCumartesi, 01 Ekim, 2005 <$Blog 
Blogger melda..

<$Blogteşekkür ederim..
150-200 derece olabilir.

<$BlogSalı, 04 Ekim, 2005 <$Blog 
Anonymous asistente..

<$BlogMelda, mukemmel gorunuyorlar:)Canan Yenge'nin ellerine saglik..

<$BlogPazar, 16 Ekim, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogBu harika açmalara yaklaşık 5-10 dk baktıktan sonra baktım ki iştahım geçmiyor hemen mutfağa koştum, çay demledim ve enfes açmalardan yaptım ve eşimle afiyetle yedik.Eşim öyle çok beğendi ki sabah işe giderken 3 tane istiyor.;)
Denemenizi şiddetle öneririm.
Sevgiler...

<$BlogPerşembe, 24 Kasım, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogMelda ellerine sağlık ve de ellerime...
Sevgiler,
Fatma

<$BlogPerşembe, 24 Kasım, 2005 <$Blog 

Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.

BU SİTEDEKİ TARİFLERİN VE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

Tahiroglu
 

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği