<$Blog
MALZEMELERPatates
Havuç
Maydonoz
limon suyu
sarımsak
sıvı yağ
zeytin
YAPILIŞI
Patateslerin kabukları soyulup tuzlu suda haşlanır. Suyu süzüldükten sonra bir iki damla sıvıyağ, limon suyu ve sarımsak eklenip ezilir. Püre haline gelen patateslere top şekli verilir. Rendelenmiş havuca ve doğranmış maydonoza bulanıp zeytin ile süslenir. Havuçların kararmaması için topların üzerlerine limon suyu gezdirilir. Evde maydonoz kalmadığından annem patatesleri bu sefer ince ince doğranmış marula bulamış. Öyle de çok güzel olmuş, ellerine sağlık.
<$Blog3nts:
<$Blogcanim goruntuleri muhtesem kesin tadida oyledir :)
ellerinize saglik en kisa zamanda deneriz insaAllah ..
diger tarifleride sabirsizlikla bekliyoruz :)
bide onceki menudeki biber tursusunu eklemedin onuda bekliyoruz :)
<$BlogSevgili Melda,
annenin ellerine saglik!! Patates toplari inanilmaz cici duruyorlar. Ne güzel kaplamis annen toplari hic bir yerden patates görünmeyecek sekilde!
<$BlogMerhaba,
annecigin ellerine sağlık çok güzel yapmış.muhteşem olmuş tam benlik.)
biz arkadaşlarla superrr diyoruz burdan..
sevgiler
damak tadı
Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.
Tahiroglu