<$Blog
Bu helvayı yazın Ayşegül Teyze yapmıştı. Ben de çok beğenmiştim, hemen tarifini aldım ama siteye eklemeye ancak şimdi sıra geldi :) Tavsiye ederim süper bir lezzet. Ayşegül Teyze'nin de ellerine sağlık.
MALZEMELER2 paket (500 gr.) tereyağ
1 paket (200 ml) krema veya kaymak
700 gr. un
Yarımkilo süt
Yarım kilo şeker
ceviz
YAPILIŞI
Un, tereyağ ve krema yarım saat kavrulur. Şeker, sütün içinde eritilip kavrulan karışıma ilave edilir. Suyu çekilene kadar pişirilip, dinlendirilir. Üzeri ceviz ile süslenip, sıcakken servis edilir.
<$Blog9nts:
<$Bloggerçekten süper bir lezzetti...
fakat fazla kalorili olduğu bir gerçek..
dikkat etmek lazım..
<$BlogÇok beğeniyorum verdiğiniz tarifleri. Bir davet için tarifini sitenizden aldığım mercimekli böreği, kaşar ve sosisle yaptım. Sofranın yıldızı oldu. Çünkü verdiğiniz tarifler hem göze hem de lezzet duyularımıza hitap ediyor. Tek bir endişem var o da tariflerini yüksek miktarda yağ içermesi. Damar sağlığı riskli bir toplumun üyesi olarak, az yağ içeren tariflerinizin takipçisiyim.
Emeğiniz ve paylaşımınız için çok teşekkürler,
Berna
<$Blogbu kadar kalorili bir tarif tabi lezzetli olur :))
<$Blogimmm eminim cok lezetlidir goruntusu yeter insanin cani cekiyor :))
<$BlogMmmm kalorili olsun valla cok güzel görünüyor tam un helvasi:) herzaman yapmiyoruz zaten kavurma derdinden yaptimmi da kalorili yiyelim :)ellerine saglik Ayse teyzeye de cok tesekkürler tabiki
<$Blogmerhabalar
Berna Hanım teşekkür ederim, afiyet olsun. Yağ konusunda haklısınız ama her zaman yağı bol olan şeyler daha lezzetli oluyor :)
Bu helva da çok kalorili hakkaten ben de yazarken farkettim :)
<$Blogannem yapti cok guzel olduu yemede yaninda yat :)
kalorili ama herzamanda yemiyoruzki :)
<$Blogmerhaba ben bu helvayı bu akşam yapmak istiyorum ama un yağ ve kremanın kavruluş aşamasını öğrenebilirmiyim ilkönce un ve yağı kokusu çıkana kadar kavurup sonramı kremayı eklesem
<$Blogüçünü aynıanda kavurabilirsiniz.
Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.
Tahiroglu