<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d-1590075543538846687', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog10.11.2005

<$Blog

Bu helvayı yazın Ayşegül Teyze yapmıştı. Ben de çok beğenmiştim, hemen tarifini aldım ama siteye eklemeye ancak şimdi sıra geldi :) Tavsiye ederim süper bir lezzet. Ayşegül Teyze'nin de ellerine sağlık.

kaymaklı un helvası
MALZEMELER
2 paket (500 gr.) tereyağ
1 paket (200 ml) krema veya kaymak
700 gr. un
Yarımkilo süt
Yarım kilo şeker
ceviz

YAPILIŞI
Un, tereyağ ve krema yarım saat kavrulur. Şeker, sütün içinde eritilip kavrulan karışıma ilave edilir. Suyu çekilene kadar pişirilip, dinlendirilir. Üzeri ceviz ile süslenip, sıcakken servis edilir.



<$Blog9nts:

Anonymous MeRVe..

<$Bloggerçekten süper bir lezzetti...
fakat fazla kalorili olduğu bir gerçek..
dikkat etmek lazım..

<$BlogÇarşamba, 12 Ekim, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogÇok beğeniyorum verdiğiniz tarifleri. Bir davet için tarifini sitenizden aldığım mercimekli böreği, kaşar ve sosisle yaptım. Sofranın yıldızı oldu. Çünkü verdiğiniz tarifler hem göze hem de lezzet duyularımıza hitap ediyor. Tek bir endişem var o da tariflerini yüksek miktarda yağ içermesi. Damar sağlığı riskli bir toplumun üyesi olarak, az yağ içeren tariflerinizin takipçisiyim.

Emeğiniz ve paylaşımınız için çok teşekkürler,
Berna

<$BlogÇarşamba, 12 Ekim, 2005 <$Blog 
Anonymous şule..

<$Blogbu kadar kalorili bir tarif tabi lezzetli olur :))

<$BlogÇarşamba, 12 Ekim, 2005 <$Blog 
Anonymous gul..

<$Blogimmm eminim cok lezetlidir goruntusu yeter insanin cani cekiyor :))

<$BlogÇarşamba, 12 Ekim, 2005 <$Blog 
Blogger elcinin_mutfagi..

<$BlogMmmm kalorili olsun valla cok güzel görünüyor tam un helvasi:) herzaman yapmiyoruz zaten kavurma derdinden yaptimmi da kalorili yiyelim :)ellerine saglik Ayse teyzeye de cok tesekkürler tabiki

<$BlogÇarşamba, 12 Ekim, 2005 <$Blog 
Blogger melda..

<$Blogmerhabalar
Berna Hanım teşekkür ederim, afiyet olsun. Yağ konusunda haklısınız ama her zaman yağı bol olan şeyler daha lezzetli oluyor :)
Bu helva da çok kalorili hakkaten ben de yazarken farkettim :)

<$BlogÇarşamba, 12 Ekim, 2005 <$Blog 
Anonymous gul..

<$Blogannem yapti cok guzel olduu yemede yaninda yat :)
kalorili ama herzamanda yemiyoruzki :)

<$BlogCuma, 14 Ekim, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogmerhaba ben bu helvayı bu akşam yapmak istiyorum ama un yağ ve kremanın kavruluş aşamasını öğrenebilirmiyim ilkönce un ve yağı kokusu çıkana kadar kavurup sonramı kremayı eklesem

<$BlogPerşembe, 27 Temmuz, 2006 <$Blog 
Blogger melda..

<$Blogüçünü aynıanda kavurabilirsiniz.

<$BlogPerşembe, 27 Temmuz, 2006 <$Blog 

Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.

BU SİTEDEKİ TARİFLERİN VE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

Tahiroglu
 

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği