<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d-1590075543538846687', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog10.15.2005

<$Blog

Sevgili
Dilek bu ayın yemek etkinliği konusu olarak narı seçince biz de annemle ne yapacağımızı şaşırdık. Çünkü narı sadece salata ve tatlılarda süs olarak kullanıyorduk. Ayrıca Ramazan ayında olduğumuzdan bu ayın kendine has güllaç tatlısının tarifini zaten yayınlamayı düşünüyordum. Etkinlik de nar olunca bu düşüncemi gerçekleştirdim. Yine narı süs olarak kullandık. Ama bu etkinlik sayesinde de diğer bloglarda benim tarifimden daha ilginç tarifler öğreneceğimizden eminim.


nar

NARLI GÜLLAÇ SARMASI

MALZEMELER
Güllaç yaprağı
süt
şeker
ceviz
fıstık
nar

YAPILIŞI
Süt ve şeker kaynatılır. Bir tepsinin içine konan bir güllaç yaprağının üzerine yavaş yavaş şekerli süt dökülür. İkinci bir güllaç yaprağı da bunun üzerine konup tekrar şekerli sütle ıslatılır. Yumuşamış olan güllaçlar, dört eşit parçaya bölünür. Çeyrek daire şeklindeki parçaların herbirinin üzerine ceviziçi dökülüp kenarları katlanarak kalınca bir sigara böreği şeklinde sarılır. Yapılan sarmalar hafif derince bir kaba yanyana dizilir ve kalan şekerli süt bunların üzerlerine dökülür. Servis sırasında nar ve fıstıkla süslenir.

Not: Süt ve şeker miktarı kullanacağınız güllaç yaprağı sayısına göre değişecektir. 400 gramlık bir pakette, yaklaşık onbeş güllaç yaprağı var, bunun için 3 litre süt bir kilo şeker kullanılabilir.



narlı güllaç sarması


<$Blog7nts:

Anonymous gul..

<$Blogooo super olmus canim ye beni diyor :)kirmizi beyaz muhtesem olmus herzaman oldugu gibi..ellerine saglik canim

<$BlogCumartesi, 15 Ekim, 2005 <$Blog 
Blogger melda..

<$Blogteşekkür ederim :)

<$BlogCumartesi, 15 Ekim, 2005 <$Blog 
Blogger elcinin_mutfagi..

<$BlogGüllacin bir harika duruyor..resime bayildim canli canli ye beni diyor resmen..renkler cok güzel eminim tadi da cok güzel olmustur.ellerine saglik:)

<$BlogCumartesi, 15 Ekim, 2005 <$Blog 
Blogger xtra..

<$BlogO o o hakkını yemişsin
bence çok güzel gözüküyor
tebrikler canım

<$BlogPazar, 16 Ekim, 2005 <$Blog 
Blogger nsevil..

<$Blogçok güzel gözüküyor.eminim tadıda öyledir.ellerine sağlık

<$BlogPazartesi, 17 Ekim, 2005 <$Blog 
Blogger Hatice..

<$Bloghakikaten çok canlı ve nefis görünüyor, ellerine sağlık melda...

<$BlogPazartesi, 17 Ekim, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogBu ayin ev sahibi sizmissiniz. Konu olarak ne sectiniz?

I.

<$BlogCuma, 21 Ekim, 2005 <$Blog 

Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.

BU SİTEDEKİ TARİFLERİN VE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

Tahiroglu
 

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği