<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d-1590075543538846687', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog11.10.2005

<$Blog

MALZEMELER
6 su bardağı süt
3 türk kahvesi fincanı un
3 türk kahvesi fincanı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
damla sakızı
ceviz
hindistan cevizi

YAPILIŞI
Süt, un ve şeker karıştırılıp pişirilir. Kaynamasına yakın vanilya, tereyağ ve damla sakızı ilave edilir. Kaynadıktan sonra yarım saat çırpılıp suyla ıslatılmış dikdörtgen bir tepsiye dökülür. İki saat buzdolabında bekletildikten sonra el kadar dikdörtgen parçalara bölünür. Herbir parça, bolca hindistan cevizi konmuş yayvan bir tabak üstüne alınır. Orta kısımlarına dövülmüş ceviz konup rulo yapılır.


<$Blog7nts:

Blogger nihan..

<$BlogMerhaba Melda,
Ellerine sağlık çok güzel olmuş emini ki çok da lezzetlidir. Ben de bu muhallebinin benzerini yapıyorum. Bir de senin tarfin gibi deneyeceğim.
Sevgiler.

<$BlogPerşembe, 10 Kasım, 2005 <$Blog 
Anonymous şule..

<$Blogmelda harika görünüyor. ellerine sağlık..

<$BlogCuma, 11 Kasım, 2005 <$Blog 
Anonymous pitircik..

<$BlogSelam Melda,
Cok kolay bir tarif.Daha kati bir muhallebi yapip, rulo yapmak cok iyi bir fikir. Deneyecegim mutlaka. Ellerine saglik!!

<$BlogCuma, 11 Kasım, 2005 <$Blog 
Anonymous mine..

<$BlogBen rulo yapma olayinda pek basarili degilim. Ozel bir triki varmi bunu yapmanin?

<$BlogPazar, 13 Kasım, 2005 <$Blog 
Anonymous dilayra..

<$Blogmelda merhaba,

annecim en son Ankara'ya beni ziyarete geldiğinde yapmıştı bu tatlıdan. gerçekten de çok güzel oluyor. en önemlisi çok uzun süre ortada bırakmadan, tazece tüketmek..
eline sağlık

<$BlogPazartesi, 14 Kasım, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogsevgili melda,
tariflerinin ve resimlerinin cok guzel oldugunu yorumlardan anliyorum. yalniz ben resimleri goremiyorum.kimsede sikayet etmedigine gore problem bende. ne yapabilirim. sevgilerimle

<$BlogCumartesi, 17 Aralık, 2005 <$Blog 
Anonymous hülya..

<$Blogigrenc olmus kusura bakma

<$BlogPazartesi, 22 Mayıs, 2006 <$Blog 

Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.

BU SİTEDEKİ TARİFLERİN VE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

Tahiroglu
 

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği