<$Blog
MALZEMELER6 su bardağı süt
3 türk kahvesi fincanı un
3 türk kahvesi fincanı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
damla sakızı
ceviz
hindistan cevizi
YAPILIŞI
Süt, un ve şeker karıştırılıp pişirilir. Kaynamasına yakın vanilya, tereyağ ve damla sakızı ilave edilir. Kaynadıktan sonra yarım saat çırpılıp suyla ıslatılmış dikdörtgen bir tepsiye dökülür. İki saat buzdolabında bekletildikten sonra el kadar dikdörtgen parçalara bölünür. Herbir parça, bolca hindistan cevizi konmuş yayvan bir tabak üstüne alınır. Orta kısımlarına dövülmüş ceviz konup rulo yapılır.
<$Blog7nts:
<$BlogMerhaba Melda,
Ellerine sağlık çok güzel olmuş emini ki çok da lezzetlidir. Ben de bu muhallebinin benzerini yapıyorum. Bir de senin tarfin gibi deneyeceğim.
Sevgiler.
<$Blogmelda harika görünüyor. ellerine sağlık..
<$BlogSelam Melda,
Cok kolay bir tarif.Daha kati bir muhallebi yapip, rulo yapmak cok iyi bir fikir. Deneyecegim mutlaka. Ellerine saglik!!
<$BlogBen rulo yapma olayinda pek basarili degilim. Ozel bir triki varmi bunu yapmanin?
<$Blogmelda merhaba,
annecim en son Ankara'ya beni ziyarete geldiğinde yapmıştı bu tatlıdan. gerçekten de çok güzel oluyor. en önemlisi çok uzun süre ortada bırakmadan, tazece tüketmek..
eline sağlık
<$Blogsevgili melda,
tariflerinin ve resimlerinin cok guzel oldugunu yorumlardan anliyorum. yalniz ben resimleri goremiyorum.kimsede sikayet etmedigine gore problem bende. ne yapabilirim. sevgilerimle
<$Blogigrenc olmus kusura bakma
Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.
Tahiroglu