<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d-1590075543538846687', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog11.15.2005

<$Blog


Fas ülkesine ait geleneksel bir tatlı
Hamuru için:
250 gram tereyağı
200 gram toz şeker (ama mutfak robotundan geçirilmesi lazim pudra şekeri kristal şeker arası birşey)
2 küçük çaybardağı ayçiçek yağı

2 yumurtanın beyazı
Yarım paket kabartma tozu
Alabildiğine un
Bunlari karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilecek
serin bir yerde dinlendirilecek(buzdolabında değil) elimize yapışmamasi lazım

İç malzemeleri:
200 gram badem kabukları
soyulmuş, ayçiçek yağında hafif kavrulmuş ve de robotta çekilmiş köftelik bulgur iriliğin de olmalı yağı alındıktan sonra tabiki
500 gram hurma çekirdekleri çıkarılmış su buharında yumuşatılmış ve robotta çekilmiş olacak fazla püre olmaması lazım
1 çay kaşığı toz tarçın
1 yemek kaşığı portakal çiçeği suyu ama bulamassak gülsuyu da koyabiliriz.
Büyün bu malzemelerimizi iyice karıştırıp
sonra tıpkı kalbura bastıdaki gibi avucumuzun içinde hamurdan açıp iç malzemeden göz kararı koyarak (tatlı kaşığı ortalama)
Sonra kapatıyoruz istediğimiz sekli verebiliriz resimde de belirtildiği gibi
ama orjinal görünüşü bildiğimiz cımbızla veriliyor bakınız resim.
Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede fazla pişirmiyoruz aşırı kızarmaması lazım sonra soğuyunca pudra şekeriyle servise sunuyoruz.
Yanina fas ülkesine ait naneli yeşil çay çok iyi değişik ve sağlıklı.

Yapılışı:
Suyu kettelde kaynatip bir büyük demliğe (1 litrelik) 1 yemek kaşığına yakın yeşil çayı koyup üzerine bir çay bardağı sıcak su döküp açılmasını bekliyoruz 2 dakika.
Sonra o suyu döküp 2. defa bir çaybardağı sıcak suyu tekrar döküyoruz yine 2 dakika bekleyip suyu döküyoruz.
Bunu yeşilçaydaki tozu gidermek icin yapmamız lazım yoksa çayımız bulanık ve çok tozlu olur
sonra 2,5 yemek kaşığı toz şekeri demliğimize koyuyoruz.
Sonra en az 6-7 dal taze naneyi iyice yıkayıp suyunu iyice silkeleyip demliğe koyuyoruz nane bir kaseyi dolduracak kadar olacak sonra suyu kaynar şekilde demliğe döküyoruz 3-5 dakika demlendirip bardağa dolduruyoruz sonra geri demlige aktarıp demliği yüksekte tutup köpürterek bardağa doldurmamız lazım

Braz teferruatlı oldu ama geleneklerine göre bu şekilde tadı iyi oluyormuş:)
Bir Türk olarak eşim bir Faslı bayandan daha iyi yaptığımı söylüyor:)

dadelkoekjesenchoco007


<$Blog4nts:

Anonymous summer..

<$Blog:) Olmadı ama... şekillerin nasıl yapıldıgına dair biraz daha ayrıntılı anlatılması lazım.

Neffis görünüyor.

summer

<$BlogSalı, 15 Kasım, 2005 <$Blog 
Anonymous arzu..

<$BlogAslinda Hurma YE etkinligi icin yapmayi cok istedigim bir kek tarifim vardi, sanirim 4-5 yil kadar once ingilizce hocamdan almistim bu tarifi, harika bir kek olmasina ragmen sinavlarim ve presentationlarimdan oturu yapip resmini post edemedim ama hic degilse comment kisminda olsun tarifini vereyim istedim, ben direct ingilizcesini yaziyorum...yapanlara afiyet olsun diyorum,gercekten inanilmaz guzel bir kek...
1+1/4 cup boling water
1 cup oat meal
mix these two and let sit 20 minutes
2 eggs
1/2 cup butter
1+1/4 flour
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon cinamon
1 cup brown sugar
1 cup chopped dates
1 cup chopped walnuts or pecans
mix eggs, butter, sugar,flour,baking soda,cinnamon and add oatmeal mixture, bake 35 minutes at 350 F after baking it;

6 tablesppon butter,
1 cup coconut
1/2 cup chopped pecans or walnuts
1/2 cup brown sugar
1/4 cup cream

mix and spread on cool cake then broil 5-8 inches from top for 5 minutes.

<$BlogÇarşamba, 16 Kasım, 2005 <$Blog 
Blogger melda..

<$BlogPaylaştığın için teşekkürler Arzu.

<$BlogÇarşamba, 16 Kasım, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogsevgili summer
bu sekilleri aslinda cok basir cimbizla yaptim cizerek tabi kullanilmamis :)
kerevic kalibiylada olabilir hatta icli kofte gibi icini doldurgumuz toplari biraz bastirarak uzerine
herhangi bir sekil verebiliriz catalla v b ama fasta genelde gorundugu sekilde yapiyorlarve cimbizla:)

<$BlogPerşembe, 08 Aralık, 2005 <$Blog 

Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.

BU SİTEDEKİ TARİFLERİN VE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

Tahiroglu
 

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği