<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d-1590075543538846687', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog12.30.2005

<$Blog

MALZEMELER
4 adet yufka
ıspanak
havuç
patates
kuru soğan
tuz
sıvı yağ
tereyağ
su
yumurta sarısı


YAPILIŞI
Bu böreği yaparken üçayrı iç malzeme hazırlanacak. Haşlanan ıspanaklar, soğanla kavrulur. Havuçlar da rendelenip yumuşayana kadar sıvı yağda kavrulur. Patatesler de haşlanıp ezilir, tuz ve karabiber eklenir.
Tereyağ eritilip su ile karıştırılır. Yufkalardan bir tanesinin üzeri bu karışım ile ıslatılır. Ispanak yufkanın köşesine bir sıra halinde yayılır. Sonra yufka rulo yapılır. Diğer iki iç malzeme için de aynı işlem tekrar edilir. Dördüncü yufka da tereyağ ve su karışımıyla ıslatılır. Rulolardan iki tanesi yanyana bu yufkanın üzerine konur ve üçüncü rulo da bu ikisinin üzerine konur. Dördüncü yufka ile hepsi rulo halinde sarılır. Buzdolabında veya derin dondurucuda bekletilen rulo, dilimlenip tepsiye dizilir. Tereyağ ve su karışımının içine bir yumurta sarısı eklenip dilimlerin üzerine sürülür ve pişirilir.



<$Blog6nts:

Blogger ipek [mail adresimden ulaşın]..

<$BlogEllerine sağlık.Çok güzel gözüküyor börek.Mutlu yıllar dilerim 2006'da.

<$BlogCuma, 30 Aralık, 2005 <$Blog 
Blogger Dilek.....

<$BlogSuper fikir, ne kadar renkli bir goruntu. Tesekkurler paylastigin icin.

<$BlogCuma, 30 Aralık, 2005 <$Blog 
Blogger yemekvebiz..

<$Blogcok guzel gorunuyor, ellerinize saglik, ne hos dusunulmus.

sevgilerimle

zeynep

<$BlogCumartesi, 31 Aralık, 2005 <$Blog 
Anonymous Obur Kedi..

<$BlogCok degisik gorunuyor. Orjinal bir fikir. Ellerinize saglik

<$BlogCumartesi, 31 Aralık, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogbu boregi daha once basak yayinlamisti: http://lezzetinizinde.blogspot.com/
annesinin uc-renkli boregi diye.
Bence onun ismini de eklerseniz yaziniza daha iyi olurdu.

Sizinki de pek istah acici olmus, bir ara belki ben de denerim, esim cok sever borekleri.

Selamlar

<$BlogPerşembe, 12 Ocak, 2006 <$Blog 
Blogger melda..

<$BlogBaşak'ın böreği de çok güzel görünüyor ama ben tarifi annemin bir arkadaşından aldım. Başak'tan görüp yapsaydım zaten belirtirdim. İlginize teşekkürler.

<$BlogPazartesi, 23 Ocak, 2006 <$Blog 

Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.

BU SİTEDEKİ TARİFLERİN VE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

Tahiroglu
 

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği