<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d8902545575044800413', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe", messageHandlersFilter: gapi.iframes.CROSS_ORIGIN_IFRAMES_FILTER, messageHandlers: { 'blogger-ping': function() {} } }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog2.25.2006

<$Blog

MALZEMELER
meyveli rulo kek
tabanı için;
2 paket burçak büsküvi
2 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
muhallebisi için;
6 yemek kaşığı un
10 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 kilo süt
1 paket toz krem şanti
üzeri için;
hazır ahududulu sos
ahududu

YAPILIŞI
Büsküviler robotta un haline getirildikten sonra eritilmiş yağ ile karıştırılır. Bu karışım kelepçeli kalıbın tabanına yayılır. Rulo kek dilimlenip kelepçeli kalıbın kenarlarına dizilir. Muhallebi için gerekli olan malzemeler pişirilir ve ılıdıktan sonra içine krem şanti toz halde ilave edilip çırpılır. Muhallebi, bisküvilerin üzerine dökülür. Hazır sos da muhallebinin üzerine döküldükten sonra bol ahududu ile süslenir. Servise yakın kelepçeli kalıptan çıkartılıp dilimlenir.

*Bu pasta vişneli de çok güzel oluyor. Vişneli yapıldığı zaman hazır sos yerine; bir bardak vişne suyu, bir yemek kaşığı mısır nişastası ve bir yemek kaşığı şekeri pişirilerek hazırlanan sos muhallebinin üzerine dökülür. Üzeri de bol vişneyle süslenir.





<$Blog8nts:

Anonymous Adsız..

<$BlogMelda selam yeri degil gerci ama tarifiniz resmi dahi ayni olarak kulanilip,

http://www.euroturkonline.com/haber.php?haber_id=35569

euroturk sitesinde yayinlaniyor.neredeyse mutfak bolumlerini bloglardan alinti ile yaratmislar bilginize

yemekvebiz grubunda yayinlandi oradan bilgi alabilirsiniz

<$BlogPazar, 26 Şubat, 2006 <$Blog 
Blogger MeRaiL..

<$BlogCok leziz gozukuyor,ahududuyu cok severim..:)ellerine saglik...

<$BlogPazar, 26 Şubat, 2006 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık..
www.blogcu.com/pembeli

<$BlogPazartesi, 27 Şubat, 2006 <$Blog 
Blogger melda..

<$BlogTeşekkür ederim.

Deniz Güney, bu konuyla ilgileniyorum. Bugün Kanaltürk(euroturk) yetkilileriyle görüştüm. Sizin tarifinizi çalan başka bir siteden de almış olabiliriz dediler. Ayrıca sitemde kullanım haklarıyla ilgili bir bölüm olmadığından, bu konuda hak iddia edemezmişim. Ama artık böyle bir yasak getirdim. Öncekiler için geçerli olmasa da gelecekteki ihlallere karşı bir önlem sayılabilir. Ayrıca ben kanaltürk sitesinde, bana ait olan tarfilere yorum olarak kendi sitemdeki linkleri yazdım. Hala yayınlanmadı ama, ancak tariflerimin silinmesini talep ettim.
Başka yapabileceğimiz birşey varsa bu konuda birbirimize yardımcı olalım.
Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.

<$BlogPazartesi, 27 Şubat, 2006 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogmelda,
anladığım kadarıyla, burda ali bey'in yorumuna göre illa da sitende kullanım haklarla ilgili bi uyarı olmasına gerek yok sanırım.

<$BlogÇarşamba, 01 Mart, 2006 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogMerhaba Melda, sitemde yemek siteleri diye bir bölüm açacağım siteni de eklemek istiyorum bir sakıncası var mı??
Sevgiler,

<$BlogÇarşamba, 01 Mart, 2006 <$Blog 
Blogger melda..

<$BlogBeti;
ben önlemimi alayım da ;)

Berrince;
hiçbir sakıncası yok, gönül rahatlığıyla link verebilirsin :)

<$BlogÇarşamba, 01 Mart, 2006 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogharikaaaa en sevdiğim pasta ellerine sağlık www.blogcu.com/dileks

<$BlogPerşembe, 20 Nisan, 2006 <$Blog 

Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.

BU SİTEDEKİ TARİFLERİN VE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

Tahiroglu
 

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği