<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d-1590075543538846687', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog2.13.2006

<$Blog

Hacı arkadaşımız Mustafa Abi, geçen akşam bizlere kendi elleriyle bu harika çiğ köfteleri hazırlamıştı. Ben de bu güzel lezzeti hemen sizlerle paylaşmak istedim. Ellerinize sağlık Mustafa Abi..

Malzemeler
yarım kilo çiğ köftelik bulgur
2 büyük kuru soğan
yarım çay bardağı zeytinyağ
5 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı acı biber salçası
2 yemek kaşığı isot
1 çay kaşığı kimyon
7 diş sarımsak
yarım kilo çiğ köftelik kıyma (3-4 kere çekilmiş)
1 demet maydonoz
yarım demet yeşil soğan
1 demet taze nane
1 demet kıvırcık salata
1 çay bardağı su

Yapılışı
Robotta çekilen kuru soğanlar, bulgur ve zeytinyağ 10 dakika yoğrulur. Daha sonra sırasıyla domates salçası, biber salçası ve isot ilave edilir. Kıyma da ilave edilip yoğrulmaya başlanır. Yoğurma sırasında kimyon, rendelenmiş sarımsak, ince kıyılmış maydonoz ve en son olarak yeşil soğan da ilave edilir. 20 dakika daha yoğrulurken su da yavaş yavaş ilave edilir. 10 dakika dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar ıslak elle alınıp avuç içinde bir kere sıkılıp şekil verilir. Nane ve kıvırcık yaprak eşliğinde servis edilir.



<$Blog6nts:

Blogger Bengisu..

<$BlogMerhabalar çiğ köfteye bayılırım doğrusu yapan abinizin ellerine sağlık sizede afiyet olsun.
Sevgiler...

<$BlogPazartesi, 13 Şubat, 2006 <$Blog 
Blogger N.E.Y...

<$BlogÇiğ köfte en sevdiğim yiyecektir. Nasıl canım çekti yaa :(( ama yasak bana malesef. bağırsak problemi yaşıyorum. :(((((((((((( size afiyet olsun nefis görünüyor.

<$BlogPazartesi, 13 Şubat, 2006 <$Blog 
Blogger Y@sMiN..

<$BlogMustafa abi nereli bilmiyorum ama bu çiğköfte urfa usulu değil :) yinede leziz görünüyor ellerine sağlık ;)

<$BlogSalı, 14 Şubat, 2006 <$Blog 
Blogger damak tadı..

<$Blogselam,
çiğ köfteleriniz harika ellerinize sağlık.
sevgiler
www.damak-tad.blogspot.com/

<$BlogPazartesi, 22 Mayıs, 2006 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogARTIK HAZIRAN 2006 TARIFLERINI VERSENIZ DIYORUM LÜTFEN. SÜREKLI AYNI SAYFAYI GÖRÜYORUZDA...
TESEKKÜRLER, SELMA...

<$BlogPerşembe, 15 Haziran, 2006 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogarkadaşıma katılıyorum bu çiğ köfte urfa usulü değil...Soağanlar robotta çekilmez elle doğranır, bir..önce et baharat, soğan ve biber salçası ile terbiye edilir, iki..nane konmaz yeşil soğan ve maydanoz en son konur bu da üç...sevgiler..

<$BlogPazartesi, 04 Eylül, 2006 <$Blog 

Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.

BU SİTEDEKİ TARİFLERİN VE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

Tahiroglu
 

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği