<$Blog
MALZEMELER6 tane yufka
2 şişe soda
sıvı yağ
tereyağ
galeta
içi için;
kıyma
kuru soğan
dolmalık fıstık
dolmalık üzüm
karabiber
tuz
YAPILIŞI
Soğan ve fıstıklar sıvıyağda kavrulur, kıyma ve üzüm de ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Tuz ve karabiber de eklenir. Yufkalardan bir tanesi serilip, soda ve yağ karışımı ile bolca ıslatılır. İkinci yufka da birincinin üzerine serilip aynı işlem uygulanır. Oniki eşit üçgene bölünen yufkalara hazırlanan iç malzeme konup sarılır. Bütün yufkalar bu şekilde hazırlandıktan sonra börekler soda ve yağ karışımına batırılıp tepsiye dizilir. Üzerlerine galeta unu serpilen börekler fırında pişirilir.
<$Blog4nts:
<$Blognefis görünüyorlar; sanırım sodayla karıştırılacak yağ eritilmiş tereyağ olsa gerek..peki ölçüsü nedir?
teşekkürler / yasemin i.e.
<$Blogmerhabalar efendim, sizin evde bu nefis böreklerin tadına bakmış, lezzeti karşısında ne diyeceğimizi şaşırmıştık. şimdi ise yarın sizi misafir etmek üzere bu güzel böreği hazırlamaya başlıyoruz. an itibariyle tek dileğim sizin kadar güzel yapabilmek :)
<$Blogselamlar sahra ben
Bu tarifi çok begnerek aylardır misafirlerime yapmaktayım.
ellerinize sağlık
çok güzel bir blok olmuş
tam bana göre
amma velakin kardeşim ben yukarıdaki uyarıyı görmeden remi kopayaladım.
hakkını helal et:)
<$Blogbeğenmenize çok sevindim.
hakkım helal olsun, önemli değil :)
Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.
Tahiroglu