<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d-1590075543538846687', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog3.17.2006

<$Blog

MALZEMELER
4 paket kakaolu bisküvi

Kreması için;
Yarım kilo süt
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
125 gram margarin
--
1,5 su bardağı süt
2 paket krem şanti
1 çorba kaşığı nescafe

Krokan için;
1 su bardağı toz şeker
1 avuç fındık/ceviz

YAPILIŞI
Süt, un, şeker, yumurta sarısı ve vanilya pişirilir. İçine margarin de ilave edilerek çırpılır. Ayrı bir yerde; süt, krem şanti ve nescafe çırpılır ve önceden pişirilen muhallebiye ilave edilir. Kakaolu bisküviler tek tek süte batırılıp, borcama bir sıra dizilir. Üzerine hazırlanan kremadan dökülüp, tekrar bir sıra süte batırılmış bisküviler dizilir. Aynı işlem bir kez daha tekrarlanır. Şeker eritilir ve fındıkla karıştırılır. Bu karışım folyonun üzerine dökülüp soğutulduktan sonra robotta parçalanır. Muhallebinin üzeri bu krokanla kaplandıktan sonra soğuk olarak servis edilir.





<$Blog5nts:

Anonymous ayse..

<$Blogpastayi yaptim cok guzel oldu paylastigin icin tesekkur ederim yalniz soracagim iki sey var biskuvi uc sirami oluyordu yoksa yanlismi anladim birde borcamin olculerini rica edecegim

<$BlogPazar, 19 Mart, 2006 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogTarif çok kolay ve güzel bir tarife benziyor. Benimde sormak istediğim, servis ederken borcamdan kolay çıkıyor mu? Yoksa ıslatmak yada streç kullanmak gerekiyor mu?

Özlem

<$BlogPazartesi, 20 Mart, 2006 <$Blog 
Anonymous MeRVe..

<$BlogAyşe ; Önemli değil. Doğru anlamışsınız üç sıra bisküvi kullanılmakta. Biz uzun tırtırklı borcam kullandık.

Özlem ; Evet gerçekten çok tadı yerinde bir tarifti. Ablamın ellerine sağlık. Servisi de gayet kolay olmaktaymış. Islatmaya ya da streç kullanmaya gerek yokmuş.

<$BlogPazartesi, 20 Mart, 2006 <$Blog 
Anonymous gül..

<$Blogmrb.tarif için tşk.tatlıyı yaptım ve çok beğendik. tek sorun krokanlarda oldu yerken bizi epey zorladı.robotta iyice un gibimi yapacaktık.

<$BlogSalı, 25 Nisan, 2006 <$Blog 
Blogger Erdem HEKIMHAN..

<$Blogsuper gorunuyo bunlar ya..
agzım sulandı valla gecenin bi vakti.. hayırdır insallah..

<$BlogCumartesi, 13 Mayıs, 2006 <$Blog 

Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.

BU SİTEDEKİ TARİFLERİN VE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

Tahiroglu
 

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği