<$Blog
MALZEMELER
Tabanı için;
1,5 paket burçak bisküvi
75 gram tereyağ
Orta kat için;
2 paket labne peyniri
1 paket vanilya
3 yumurta
1 su bardağı şeker
Sosu için;
dondurulmuş vişne
1 su bardağı vişne suyu
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
YAPILIŞI
Bisküviler un haline gelene kadar robotta çekilir. Erimiş yağ ile karıştırıldıktan sonra kelepçeli kalıba yayılıp sıkıştırılır.
Labne peyniri, yumurta, şeker ve vanilya beş dakika çırpılıp bisküvilerin üzerine dökülür.
170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Vişneler kekin üzerine konur. Vişne suyu ve şeker kaynatılıp üzerine döküldükten sonra soğuk olarak servis edilir.
<$Blog2nts:
<$BlogMerhaba Meldacım,
Ayşegül, ben. Saniye annemlerle beraber yazlığınızda beraber olmuştuk üç dört hafta kadar önce. Nasılsınız? Umarım hepiniz iyisinizdir.
Sitene eklediğin tarifler gerçekten birbirinden leziz görünüyor. En kısa zamanda yapmaya çalışıcağım :)
Yakın zamanda bir kaç arkadaşımı evimde ağırlamayı düşünüyorum. Bu yüzden de benim senden bir ricam olacak. Eğer zahmet olmazsa tabi..
Tarifler arasında erişteli salatayı, peynirli patlıcan salatasını ve bir de ezmeyi göremedim. Eğer sana zahmet olmazsa bana onların tarifini yazabilir misin? O kadar lezzetliydiler ki elimden geldiği kadar yapmak isterim ben de. Emel teyzenin yaptıklarıyla boy ölçüşemez elbette ama dediğim gibi elimden geldiğince yapmaya çalışacağım..
Şimdiden teşekkür ederim canım.
Emel teyzelere selamlar...
Ayşegül
<$BlogHafta sonu vişneli cheesecake'i denedim. Özellikle misafirlerimden tam not aldı. Herkes tarifini istedi. Gerçekten de çok leziz ve çok pratik bir tatlı. Bu tarif için hiç yorum yazılmamasına şaştım. Sanırım keşfedilmemiş bir tarif bu. Sevgiler, Nilgün
Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.
Tahiroglu