<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d-1590075543538846687', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog9.24.2006

<$Blog

MALZEMELER
2 kilo süt
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yumurta sarısı
2 su bardağı şeker

YAPILIŞI
Pirinç yıkandıktan sonra iki su bardağı su ile suyunu çekene kadar haşlanır. Süt de ilave edilip pişirilir. Nişasta sütle açılır. Şeker, yumurta sarısı ve nişastalı süt pirince eklenip bir iki taşım kaynatılır. Isıya dayanıklı kaselere dökülüp kaseler su dolu bir tepsiye dizilir. Fırının ızgarasında üzerleri kızartılır. Ilıdıktan sonra buzdolabına konup, soğuk olarak servis edilir.
Arzuya göre üzeri dondurma ve fıstıkla süslenir.


<$Blog4nts:

Anonymous susam..

<$BlogMeldacım eline sağlık canım eşim bayılır fırın sütlaca aslında geçen gün istemişti benden yeni tatlar denemekten fırsat bulup yapmamıştım :) iyi ramazanlar diliyorum hoşcakal.Özge

<$BlogPazar, 24 Eylül, 2006 <$Blog 
Anonymous Ebru..

<$BlogMelda ellerine sağlık fırın sütlaç nefis görünüyor sana ve sevdiklerine hayırlı ramazanlar diliyorum Sevgiler Ebru

<$BlogSalı, 26 Eylül, 2006 <$Blog 
Anonymous özge yaşar..

<$Blogbenim ızgaralı fırınım yok benimki turbo fırın sütlaçların üzerini nasıl kızartabilirim?

<$BlogÇarşamba, 27 Eylül, 2006 <$Blog 
Blogger Nukhet..

<$BlogMerhaba
Buraya ilk konuk olusum ama cok hoslandim. Ozellikle firin sutlaca yorum yazmadan gecemedim. En sevdigim tatlidir kendisi. Ellerinize saglik. Sevgiler

<$BlogSalı, 19 Aralık, 2006 <$Blog 

Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.

BU SİTEDEKİ TARİFLERİN VE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

Tahiroglu
 

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği