<$Blog
MALZEMELER2 kilo süt
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yumurta sarısı
2 su bardağı şeker
YAPILIŞI
Pirinç yıkandıktan sonra iki su bardağı su ile suyunu çekene kadar haşlanır. Süt de ilave edilip pişirilir. Nişasta sütle açılır. Şeker, yumurta sarısı ve nişastalı süt pirince eklenip bir iki taşım kaynatılır. Isıya dayanıklı kaselere dökülüp kaseler su dolu bir tepsiye dizilir. Fırının ızgarasında üzerleri kızartılır. Ilıdıktan sonra buzdolabına konup, soğuk olarak servis edilir.
Arzuya göre üzeri dondurma ve fıstıkla süslenir.
<$Blog4nts:
<$BlogMeldacım eline sağlık canım eşim bayılır fırın sütlaca aslında geçen gün istemişti benden yeni tatlar denemekten fırsat bulup yapmamıştım :) iyi ramazanlar diliyorum hoşcakal.Özge
<$BlogMelda ellerine sağlık fırın sütlaç nefis görünüyor sana ve sevdiklerine hayırlı ramazanlar diliyorum Sevgiler Ebru
<$Blogbenim ızgaralı fırınım yok benimki turbo fırın sütlaçların üzerini nasıl kızartabilirim?
<$BlogMerhaba
Buraya ilk konuk olusum ama cok hoslandim. Ozellikle firin sutlaca yorum yazmadan gecemedim. En sevdigim tatlidir kendisi. Ellerinize saglik. Sevgiler
Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.
Tahiroglu