<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d8902545575044800413', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog9.02.2006

<$Blog

MALZEMELER
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kakao
1 su bardağı sıvı yağ
--
Aldığı kadar un (yaklaşık 9-10 kaşık)
2 paket kabartma tozu

YAPILIŞI
Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeler çırpılıp bir su bardağı kadarı ayrılır. Un ve kabartma tozu da eklendikten sonra kare borcama dökülüp fırına verilir. 170 derecede 45 dakika pişirilir. Kek fırından çıktıktan sonra üzerine önceden ayırılan bir bardak sos dökülür.


<$Blog6nts:

Anonymous Adsız..

<$Blogcok pratik bir kek tarifi. Denemek istiyorum. Bir paket kakao kac gramdir yadimci olabilir misiniz?

<$BlogÇarşamba, 06 Eylül, 2006 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogtarifleriniz süper, sıkı bir takipçinizim.. :)) sevgiler.

<$BlogÇarşamba, 06 Eylül, 2006 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogellerinize saglik, benden önceki sorana katilacagim, bir paket kakao kac gramdir, ve sonradan üzerine dökülen sos nasil bir seydir?
Slm Serap

<$BlogCumartesi, 28 Ekim, 2006 <$Blog 
Blogger melda..

<$Blogselamlar,
şuan evde kullandığımız kakaodan olmadığı için kaç gram olduğuna bakıp söyleyemiyorum. ülkerin küçük paket kakosunu kullanmıştık.

sonradan üzerine dökülen sos, kekin un ve kabartma tozu eklenmeden önceki hali. yani bunları eklemeden bir su bardağı kadarını ayrılacak, sonra da diğer malzemeler keke ilave edilip pişirilecek. sıcakken de önceden ayırdığımız bir bardak sos dökülecek. umarım anlatabilmişimdir :) afiyet olsun şimdiden..

<$BlogÇarşamba, 01 Kasım, 2006 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogmeraba ben bu tarifi denedim 3 yemek kaşığı kakao yetiyor ama daha yoğun bir kakao tadı isterseniz 4 yapabilirsiniz.harika oluyor tavsiye ederim. serap

<$BlogCumartesi, 04 Kasım, 2006 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogBENDEMI BI SORUN VAR BILMIYORUM AMA BU KEKI 5 KERE YAPTIM AMA YINE COK CIVIK OLDU. COK BECERIKSIZIM AMA AZIMLE CALISAN DAGLARI DELERMIS. INSALLAH BIGUN BENDE GUZEL ŞEYLER YAPABILECEGIM. BEN CALISAN BIR BAY OLARAK SIZDEN DAHA PRATIK TARIFLER BEKLIYORUM. TY

<$BlogCumartesi, 02 Aralık, 2006 <$Blog 

Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.

BU SİTEDEKİ TARİFLERİN VE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

Tahiroglu
 

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği