<$Blog
Kuru incirler sıcak suda yumuşayana kadar bekletilir. Tepeleri kesilip parmakla içleri oyulur. Sonra incirler yayvan bir tencereye dizilir. Herbir incirin içi dövülmüş cevizle doldurulup üzerlerine birer yemek kaşığı şeker dökülür. Tencereye incirlerin üzerlerini geçmeyecek kadar su konur. İncirler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir. Soğuduktan sonra üzerleri kaymak ve fıstıkla süslenerek servis yapılır.
<$Blog6nts:
<$Blogmerhaba melda hanım.incir tatlısını görünce çocukluğuma döndüm annem çok güzel yapardı bu tatlıyı tadı hala damağımda.sizinki de harika görünüyor ellerinize sağlık. serap
<$BlogMerhabalar Melda, harika oldu incir tatlim:)paylasimin icin tesekkurler, ilk defa bu kadar kivaminda ve guzel tutturdum:)
<$BlogMerhaba melda hanım incir ta tlınız harika görünüyor. bir aydınlı olarak şimdiye kadar ypmadığıma üzldüm en kısa zamanda denenecek bana da beklerim sevgiler
<$Blogmelda hanım nerelerdesiniz?Günlerdir ziyaret ediyorum yeni birşey yok alışmıştık doğrusu sık sık yeni bişeyler görmeye umarım bi aksilik yoktur.Allaha emenet olun..Serap
<$Blogmerhabalar
şu sıralar derslerim çok yoğun olduğu için siteyle pek fazla ilgilenemiyorum. buna ek olarak dün de bilgisayarım bozuldu, onu halledene kadar bir süre daha yokum muhtemelen.
ilginiz için çok teşekkür ederim.
yeniden görüşmek ümidiyle,
allah'a emanet olun.
<$Blogmesajıma cevap yazmanız beni sevindirdi.derslerinizde başarılar dilerim Allah zihin açıklığı versin(oğlum bu duanın işe yaradığını söylüyo umarım size de yarar).serap
Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.
Tahiroglu