<$Blog
MalzemelerKarameli için;
12 yemek kaşığı şeker
Muhallebi için;
2 kilo süt
18 yemek kaşığı şeker
4 yumurta
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yapılışı
Karamel için olan şeker susuz olarak yakıldıktan sonra ısıya dayanıklı kaselerin dibine birer tatlı kaşığı dökülür.
Daha sonra muhallebi için olan malzemeler karıştırılıp pişirilir. Karamellerin üzerlerine dökülüp buzdolabına konur. Bir gün sonra çıkartılıp başka bir tabağa ters çevrilerek servis yapılır.
<$Blog6nts:
<$BlogMerhaba
Yapımı kolay, görüntüsüde çok şık. Elinize sağlık.
Bende beklerim ayrıca.
<$BlogBen pek sevmesemde ellerine sağlık çok güzel görünüyor Ebru
<$Blogkrem kameli çok severim bendeki tarif farklıydı bunu da deniycem.Ayrıca sık sık farklı şeyler görmek beni sevindiriyor teşekkürler melda hanım.serap
<$BlogYengeciğim ellerine sağlık.Tatlını gördüğüm an , yıllar öncesine gittim.Kokusu şu an burnumda.Mavi kaselerin hala duruyor mu?Melda senin de ellerine sağlık,Urfa'ya yine gelin de size yöresel tarifler vereyim.Hasretle kucaklıyorum.Allah'a emanet olun.
<$Blogmerhaba blogunuzu yeni kesfettim ve bayıldım benim gibi yemekten anlamayan biri icin buyuk nimet!
karamele bayılırım cok guzel gorunuo!ellerinize saglık...
<$Blogdenedim cok guzel oldu Ellerinize saglik canim..guzel lezzetlerde bulusmak uzere..
Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.
Tahiroglu