<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d8902545575044800413', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog1.26.2007

<$Blog

MALZEMELER
5 kg. şeker
1 kg. buğday
1 kg. nohut
1 kg. kuru fasulye
1/2 kg. üzüm
1/2 kg. kayısı
1 çay bardağı pirinç
4-5 tane elma
portakal kabuğu rendesi
gül suyu

YAPILIŞI
Nohut, kuru fasulye, üzüm ve doğranmış kayısı ayrı ayrı kaplarda üzerlerini taşacak kadar suyla doldurulup şişmeye bırakılır. Buğday pirinçle birlikte bir taşım kaynatılıp şişmeye bırakılır. Şişmiş olan bu malzemeler, ayrı ayrı pişirilir. Daha sonra hepsi büyük bir tencerede birleştirilir ve pişirilmeye devam edilir. Bu karışım pişerken içine kabukları soyulmuş elma dilimleri ve portakal kabuğu rendesi de ilave edilir. Buğday ezilmeye ve karışımın da kıvamı koyulaşınca şeker ilave edilir. Şeker eriyene kadar kaynatılmaya devam edilir. Sonra arzu edilen miktarda gül suyu eklenir. Aşure kaselere boşaltılır ve soğuduktan sonra üzerleri arzuya göre tarçın, fındık, ceviz, dolmalık fıstık, dolmalık üzüm ve narla süslenir.



<$Blog9nts:

Anonymous Adsız..

<$Blogmeldacim ellerinize saglik resim acilmiyor ama cok guzel olduguna eminim selamlar

<$BlogCumartesi, 27 Ocak, 2007 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogOOOOOOOOOOOOF SÜPER!Melda olmadı ama halacığına acımıyormusun?Kim bilir sıcakken nasıldı bu aşure,yemede yanında yat.Yok yok yiyip sonra yat.Yenge, anacığımdan sonra senin aşurene rakip tanımam,ellerin dert görmesin.Benim yerime de yiyin,afiyet olsun.Yardım edenin ve süsleyenin de ellerine sağlık.

<$BlogCumartesi, 27 Ocak, 2007 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogcok guzel gorunuyor,asureyi cok severim..ellerinize saglik canim..

<$BlogCumartesi, 27 Ocak, 2007 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogşeker 5 kilo mu melda?

<$BlogPazar, 28 Ocak, 2007 <$Blog 
Blogger melda..

<$Blogevet

<$BlogPazar, 28 Ocak, 2007 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogmelda hanım merhaba bütün bloglarda aşüreler yapıldı ben geç kaldım heralde inşallah bende yarın yapacağım ellerinize sağlı.

<$BlogPazar, 28 Ocak, 2007 <$Blog 
Blogger yemek vakti..

<$BlogMeldacim, ellerine saglik. Asureyi pek severim. Üzüm olmassa daha cok :)
Sevgiler

<$BlogSalı, 30 Ocak, 2007 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogasurede 5 kg kullanldigindan eminmisin? TUBA

<$BlogCuma, 02 Şubat, 2007 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogTUBA HANIM BU AŞURE DEV BİR KAZANLA YAPILIYOR.DÜŞÜNÜN 1 KG BUĞDAY VAR İÇİNDE,BEN 2 BARDAKTAN YAPTIM 10 EVE DAĞITTIM,GERİSİNİ HESAPLAYIN.BENCE SİZ BU ÖLÇÜYÜ(YANİ BÜTÜN MALZEMEYİ)DÖRDE BÖLÜN,
YETERLİ OLACAKTIR.yazan:melda'nın halası.

<$BlogCuma, 02 Şubat, 2007 <$Blog 

Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.

BU SİTEDEKİ TARİFLERİN VE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

Tahiroglu
 

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği