<$Blog
MALZEMELERPatates
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
tuz
Üzeri için;
Kaşar peynir
YAPILIŞI
Patatesler kabukları soyulduktan sonra kuşbaşı doğranır. Biraz tuz ilave edilerek haşlanır.
Ayrı bir tencerede beşamel sos için, tereyağ eritilir (sıvıyağ da olabilir). İçine un da ilave edilip kavrulur. Süt ilave edilip kaynatılır, sonra da yumurta sarısı ve tuz ilave edilir.
Haşlanan patatesler beşamel sosla karıştırılıp borcama yayılır. Üzerine bol kaşar rendelenip fırına verilir.
<$Blog5nts:
<$BlogPatatesin firinda olanini cok severim, hele bir de boyle besamel ve kasarliysa...ama bu yemek insanin kan sekerini bir firlatir ki aman diyeyim :)) ben dogurduktan sonra yapayim bunu en iyisi...cok guzel kizarmis ustu de, ohhh.
<$Blogpatatesin her hali çok güzel lezzetli bi tarife benziyor muhakka deneyeceğim :)
<$BlogBaşemel soslu lezzetlere bayılırım patates zaten vazgeçilmezim tarifte var geriye ne kaldıı :) tabiki mutfağa gidip denemek kaldı eline sağlık görüntüsü harika olmuş.görüşmek dileğiyle hoşcakalın.
<$BlogSizi uzun zamandır takip ediyorum,gerçekten oldukça nefis tatlar çıktı sizin tariflerinizi deneyince ortaya,maşallah size..
<$BlogBugün tarifinizi denedim. Tadı çok güzel oldu. Kendi graten tariflerime göre değişiklikler de yaptım ama özünde sizin tarife bağlı kaldım. Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
www.ebruakin.blogcu.com
Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.
Tahiroglu