<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d8902545575044800413', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog3.10.2007

<$Blog

MALZEMELER
Patates
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
tuz
Üzeri için;
Kaşar peynir

YAPILIŞI
Patatesler kabukları soyulduktan sonra kuşbaşı doğranır. Biraz tuz ilave edilerek haşlanır.
Ayrı bir tencerede beşamel sos için, tereyağ eritilir (sıvıyağ da olabilir). İçine un da ilave edilip kavrulur. Süt ilave edilip kaynatılır, sonra da yumurta sarısı ve tuz ilave edilir.
Haşlanan patatesler beşamel sosla karıştırılıp borcama yayılır. Üzerine bol kaşar rendelenip fırına verilir.



<$Blog5nts:

Blogger Açalya..

<$BlogPatatesin firinda olanini cok severim, hele bir de boyle besamel ve kasarliysa...ama bu yemek insanin kan sekerini bir firlatir ki aman diyeyim :)) ben dogurduktan sonra yapayim bunu en iyisi...cok guzel kizarmis ustu de, ohhh.

<$BlogCumartesi, 10 Mart, 2007 <$Blog 
Blogger Rengarenk dantel..

<$Blogpatatesin her hali çok güzel lezzetli bi tarife benziyor muhakka deneyeceğim :)

<$BlogPazartesi, 12 Mart, 2007 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogBaşemel soslu lezzetlere bayılırım patates zaten vazgeçilmezim tarifte var geriye ne kaldıı :) tabiki mutfağa gidip denemek kaldı eline sağlık görüntüsü harika olmuş.görüşmek dileğiyle hoşcakalın.

<$BlogPazartesi, 12 Mart, 2007 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogSizi uzun zamandır takip ediyorum,gerçekten oldukça nefis tatlar çıktı sizin tariflerinizi deneyince ortaya,maşallah size..

<$BlogPazartesi, 12 Mart, 2007 <$Blog 
Blogger ebruakin..

<$BlogBugün tarifinizi denedim. Tadı çok güzel oldu. Kendi graten tariflerime göre değişiklikler de yaptım ama özünde sizin tarife bağlı kaldım. Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
www.ebruakin.blogcu.com

<$BlogCuma, 20 Nisan, 2007 <$Blog 

Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.

BU SİTEDEKİ TARİFLERİN VE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

Tahiroglu
 

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği