<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d8902545575044800413', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog3.25.2007

<$Blog

Portakal Ağacı'nda gördüğümüz bu tarifi biraz değiştirerek denedik. Biz pirinç yerine bulgur kullandık, çok lezzetli oldu. Denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı ince bulgur
1 kuru soğan
3-4 taze soğan
1 havuç
Sosu için;
1/2 yemek kaşığı sumak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon
tuz, karabiber, pulbiber

YAPILIŞI
Yeşil mercimek haşlanıp süzüldükten sonra soğuk sudan geçirilir. Ayrı bir yerde sıcak suyla ıslatılıp şişirilmiş bulgur, mercimeğe ilave edlir. Kuru soğan piyazlık doğranıp az bir sıvıyağda kavrulur. İçine havuç rendesi de ilave edilip biraz daha kavrulur. Kavrulan havuç ve soğan daha sonra doğranmış taze soğan, maydonoz ile birlikte mercimekli bulgura ilave edilir.
Limon, tuz, karabiber, pulbiber, sumak ve zeytinyağı ile hazırlanan sos salataya dökülür.



<$Blog5nts:

Blogger Açalya..

<$BlogTadi damagima geldi inan! Bu aksam ben bunu yapayim. Cok da kolay bir tarif. Ellerine saglik.

<$BlogPazartesi, 26 Mart, 2007 <$Blog 
Blogger melda..

<$Blogumarım beğenirsiniz :) çok güzel oluyor.

<$BlogSalı, 27 Mart, 2007 <$Blog 
Blogger Meltem :-)..

<$BlogEllerine sağlık. Ben kısır, patates ve mercimek salatasına bayılırım ama bu şekilde hiç denememiştim.Acaba nar ekşisi de yakışır mı? Ben bu tarz pek çok salata için kullanıyorum da..Sevgiler.

<$BlogSalı, 27 Mart, 2007 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogcanım salatan gerçekten harika olmuş ellerine sağlık..
selamlar....
www.denizesintisi.com

<$BlogPerşembe, 29 Mart, 2007 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogYaptim ,yedim cok güzel oldu.Kisira alternatif geldi yasasinnnnnnn.

<$BlogPazar, 08 Nisan, 2007 <$Blog 

Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.

BU SİTEDEKİ TARİFLERİN VE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

Tahiroglu
 

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği