<$Blog
Portakal Ağacı'nda gördüğümüz bu tarifi biraz değiştirerek denedik. Biz pirinç yerine bulgur kullandık, çok lezzetli oldu. Denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı ince bulgur
1 kuru soğan
3-4 taze soğan
1 havuç
Sosu için;
1/2 yemek kaşığı sumak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon
tuz, karabiber, pulbiber
YAPILIŞI
Yeşil mercimek haşlanıp süzüldükten sonra soğuk sudan geçirilir. Ayrı bir yerde sıcak suyla ıslatılıp şişirilmiş bulgur, mercimeğe ilave edlir. Kuru soğan piyazlık doğranıp az bir sıvıyağda kavrulur. İçine havuç rendesi de ilave edilip biraz daha kavrulur. Kavrulan havuç ve soğan daha sonra doğranmış taze soğan, maydonoz ile birlikte mercimekli bulgura ilave edilir.
Limon, tuz, karabiber, pulbiber, sumak ve zeytinyağı ile hazırlanan sos salataya dökülür.
<$Blog5nts:
<$BlogTadi damagima geldi inan! Bu aksam ben bunu yapayim. Cok da kolay bir tarif. Ellerine saglik.
<$Blogumarım beğenirsiniz :) çok güzel oluyor.
<$BlogEllerine sağlık. Ben kısır, patates ve mercimek salatasına bayılırım ama bu şekilde hiç denememiştim.Acaba nar ekşisi de yakışır mı? Ben bu tarz pek çok salata için kullanıyorum da..Sevgiler.
<$Blogcanım salatan gerçekten harika olmuş ellerine sağlık..
selamlar....
www.denizesintisi.com
<$BlogYaptim ,yedim cok güzel oldu.Kisira alternatif geldi yasasinnnnnnn.
Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.
Tahiroglu