<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d8902545575044800413', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog4.04.2007

<$Blog

MALZEMELER
Köfte için;
kıyma
ufalanmış bayat ekmek
1 kuru soğan
1 yumurta
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
pulbiber
---
patates
domates
kaşar peyniri
salça

YAPILIŞI
Köfte için olan malzemeler iyice yoğrulur ve yuvarlak şekil verilir. Patatesler soyulduktan sonra yuvarlak şekilde dilimlenip borcama dizilir. Her patates diliminin üzerine bir köfte yerleştirilir. Üzerlerine yine yuvarlak kesilmiş domatesler konur. Sulandırılmış salça yemeğin üzerine dökülüp fırına verilir. Patatesler yumuşayana kadar pişirilir. İnce ince kesilmiş kaşar peynirleri servisten önce domateslerin üzerlerine konur. Biraz pul biber de serpilir ve kaşarlar eriyene kadar fırında tutulur.


<$Blog7nts:

Anonymous Adsız..

<$Blogsevgili mel,
tarif harika
fotoğraf da öyle görünüyor.
lakin bir problem var.
saygıdeğer ev arkadaşım yapmayı çok dilediği halde kaç gr kıyma kullanacağını bilemediği için gözyaşalrıyla tarifi gerçekleştirmeyi bilinmez bir tarihe erteledi :)
bizim gib acemiler için her ölçüyü veririsen gözlerinden öperim..:)

<$BlogPerşembe, 05 Nisan, 2007 <$Blog 
Blogger melda..

<$Blogsanırım yarım kilo kıyma yeterli olur bet. kaç kişi olduğunuza bağlı aslında.
şimdi sen kaç patates gerektiğini de sorarsın :P

<$BlogPerşembe, 05 Nisan, 2007 <$Blog 
Blogger Açalya..

<$BlogMelda, iste sade. kolay ama cok lezzetli yemklerden biri. Bayiliyorum bu uclemeye, bir de yesil biber koyuyorum ben kurdanla da tuttruyorum yoksa kayiyorlar. Ellerine saglik.

<$BlogPerşembe, 05 Nisan, 2007 <$Blog 
Blogger melda..

<$Blogteşekkür ederim açalya.
biberi annem de söyledi ama acıdır diye ben koymadım :)

<$BlogPerşembe, 05 Nisan, 2007 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogsağol mel. iki kişiyiz. sanırım yarım kilo fazla gelir :)
bi de, kaç patates lazımdı? :)

<$BlogCumartesi, 07 Nisan, 2007 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogellerinize saglik harika bir siteniz var yemeklerde birbirinden lezzetli görünüyor patetes üstü köftede öyle,sevgilerimle...

<$BlogPazar, 08 Nisan, 2007 <$Blog 
Blogger Meltem :-)..

<$BlogHer zaman yaptığımı lezzetlerin birleştirilmesi ve hem görüntü hem lezzet olarak nefis bir tat. ellerine sağlık melda.sevgiler

<$BlogPazartesi, 09 Nisan, 2007 <$Blog 

Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.

BU SİTEDEKİ TARİFLERİN VE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

Tahiroglu
 

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği