<$Blog
Malzemeler:-1 kg Kuzu eti ama topuzundan /lobutundan...(büyük lokumlar dograyin)
-600 gr Hurma (cekirdeksiz)
-250 gr Badem (ezilmis/rendelenmis toz halinde)
-175 gr Seker
-2 Yumurta-
2 kücük Sogan (soyun ve yarimlayin)
-3 Yemek Kasigi Tereyag veya Magarin
-2 caykasigi tuz
-Portakalyaprak suyu- yada gülsuyu ile deneyin ama gülsuyula denemedim...
Yapilisi:
1. Eti 0,75 L Su da, Tereyag, Soganlar ve Tuzuyla beraber Tencerede kapali bir vaziyette , kücük Ateste pisirin.
2. Pisdikten sonra (50 gr Sekeri) Ete ekleyin karistirin ve Tencereyi atesten alin...kenarda beklettin
3. Ayri bir Kasede ..Bademleri , ve kalan diger (125 gr Sekeri) yumurtalarla birlikte karistirin , Az portakalsuyu ekleyin ve Hamur halinde yogurun
4. Cekirdeksiz Hurmalari bu 3 bölümde hazirlanmis hamuruyla icini doldurun. Tüm hurmalari doldurduktan sonra Etli Tencerenin icine koyun/yerlestirin ve 15 dakika eti hurmayla beraber tekrar pisirin...Tenceredeki su azalmasi lazim.
Cok pratik ve lezzetli. en cok Ramazan ayinda yenilir ve Dügünlerde cok sevilen bir yemektir...Umarim türk sofralarinda begenilir...Degisik bir yemek kültürü..
<$Blog0nts:
Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.
Tahiroglu