<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttps://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d2594872784392179627', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog11.16.2005

<$Blog

MALZEMELER
2 tane havuç
1 kase kestane
1 kase hurma
1 tavuk göğsü
1 tavuk butu
1 tane soğan
4 su bardağı pirinç
kimyon
tuz
karabiber
sıvıyağ

YAPILIŞI
Tavuk göğsü ve budu, tuz ve karabiber katılarak haşlanır. Suyundan 3 su bardak kadarı daha sonra kullanmak üzere ayrılır. Tavuklar parçalanır.
Ayrı yayvan bir tencerede soğanlar yağda kavrulur. İçine kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuçlar atılıp, sotelenir. Kabukları çizilip fırına verilen kestaneler piştikten sonra temizlenir. Hurmalar çekirdekleri çıkartılıp iki üç parçaya bölünür ve kestanelerle birlikte havuca eklenir.
Daha önceden haşlanmış olan tavuk göğsü ve butu kavrulan malzemeye ilave edilir. Arzu edilen miktarda kimyon da ilave edilir. Yarım saat önceden ıslatılmış olan pirinç de bu karışımın üzerine pirinçler alttaki malzemelye karışmamasına dikkat edilerek dökülür. 3 su bardağı tavuk suyu ve bir su bardağı su da ilave edilir. Suyu çekilene kadar pişirildikten sonra kısık ateşte demlenmeye bırakılır. Ilıyınca genişçe bir servis tabağına ters çevrilir.



<$Blog9nts:

Anonymous Adsız..

<$BlogMeldacığım Hurma YE etkinliğinde ki emeklerin için seni tebrik ediyorum.
ve Emel ablacığımın da ellerine sağlık diyorum.
İkinize de bana bu leziz pilavı tatdırdığınız için teşekürler ediyorum.
Elinize sağlık...

<$BlogÇarşamba, 16 Kasım, 2005 <$Blog 
Blogger melda..

<$BlogPilavımızı tattığın için biz teşekkür ederiz. Sen de olmasan.. Hem pilavı tat bir de yorum yap, süpersin.

<$BlogÇarşamba, 16 Kasım, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogHerzaman yanınızdayım... :)
Özellikle tatmak için :)

<$BlogÇarşamba, 16 Kasım, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogBu tarif HurmaYe Evsahibine ait herhalde:)

<$BlogÇarşamba, 16 Kasım, 2005 <$Blog 
Blogger yEşiL..

<$BlogMelda'cim sayfana gelince bu kadar cok sey beklemiyordum. Cok hizlisin :) Ev sahipligin icin tekrar tsk ederim. Az sonra seninle birlikte diger siteleri gezecegim.. Simdiye kadar gördüklerim muhtesem ötesiydi!

Hurma ile..

<$BlogÇarşamba, 16 Kasım, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogmeldacım ev sahipliğin için teşekkürler ve tabi harika fotoğraflar eşliğinde verdiğin güzel tarifler için de. Pilav gerçekten de ilginç, tuzlu ve tatlı bir arada nasıl oluyor doğrusu hiç hayal edemiyorum. Siz beğendiğinize göre mutlaka güzeldir.

Ellerine sağlık..

<$BlogÇarşamba, 16 Kasım, 2005 <$Blog 
Blogger melda..

<$BlogTeşekkür ederim Gülşen.
Şule pilav gerçekten çok güzel oluyor, tabi herkesin damak tadı başka. Ben tatlı tuzlu karışımları severim :) Ama genelde tadan herkes çok beğendi, tavsiye ederim.

<$BlogÇarşamba, 16 Kasım, 2005 <$Blog 
Blogger Hayat Güzel..

<$BlogSevgili Melda,
Dün muhakkak senin için yoğun bir gündü. Günün çoğunu bilgisayar başında geçirmiş olduğunu tahmin edebiliyorum. Bizi mekanına konuk edip, çok güzel bir şekilde ağırladığın için teşekkür ederiz.

<$BlogÇarşamba, 16 Kasım, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogMelda bu ara yemek zevkiniiğer teyzeni ihmal etmiştim ama etkinliklerin cok guzel olmus.sadece pilava diğer teyzeni cağırmayı unutmuşsun.ht

<$BlogCumartesi, 10 Aralık, 2005 <$Blog 

Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.

BU SİTEDEKİ TARİFLERİN VE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

Tahiroglu
 

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği