<$Blog
MALZEMELER250 gr. kırık kadayıf
1/2 su bardağı tereyağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz veya fındık
Muhallebisi için;
1,5 kilo süt
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 kutu çiğ krema (200 ml.)
YAPILIŞI
Kadayıf, eritilmiş tereyağda rengi dönene kadar kavrulur. İçine şeker ve ceviz ilave edildikten sonra biraz daha kavrulur. Kadayıfın yarısı büyük tırtıklı borcamın altına serilir.
Ayrı bir yerde krema hariç muhallebi malzemeleri karıştırılıp pişirlir. Sonradan krema da ilave edilip çırpılır. Muhallebi iyice soğuduktan sonra kadayıfların üzerine dökülür. Muhallebinin üzeri kalan kadayıfla kaplanır. Soğuk olarak servis edilir.
Not: Kadayıfların üzerine dökmeden önce muhallebinin iyice soğumuş olmasına dikkat edin, çünkü sıcak muhallebi kadayıfları yumuşatır.
<$Blog16nts:
<$BlogMeldacım ellerinize sağlık,bu çok ilginç bir tatlı tadını çok merak ettim.Künefe ve kadayıf dolması seven biri olarak bu tatlıyı da denemeliyim.Hasretle öpüyorum.HALAN GÜLNİHAL...
<$BlogMelda merhaba, kadayıflı muhallebi çokgüzel görünüyor ellerine sağlık.
<$Blogmeldacim harika bir muhallebi olmus en yakin zamanda yapacagim ellerinize saglik paylastigin icin tesekkurler selamlar
<$Blogdenemenizi tavsiye ederim, lezzetli oluyor gerçekten.
halacım gel, ben sana yaparım inşallah :)
<$BlogMelda, sanirim kadayifin citiri e muhallebinin yumusakligi cok uyumlu olmustur...sanki tadi agzima geldi simdi,mmmmm.
<$Blogharika gorunuyor kadayifli muhallebi hic denemedim ellerinize saglik sevgiler
<$BlogMelda'cığım çok marifetlisin. Gözüm döndü bu kadar keyifli, lezzetli yemekleri bir arada görünce. Ben kabak kitabımız için kabaklı sütlaç düşünüyordum. Haydi sen denesene böyle bir tarif. Sana daha çok yakışacak. Eski yeni kabaklı tariflerinden de değişik olanları seçip gönderirsen çok seviniriz.
www.kabaklitarifler.blogspot.com adresine burcu ve zinnur yüklemeleri yapmaya başladılar; ben de düzeltmeleri.
<$Blogbu oktya ustanin tarifi degil mi???
<$Blogbilmiyorum ben de başkasından aldım. öyle olsa kaynak belirtirdim zaten.
<$Blogmerhaba, pek leziz görünüyor.
ellerinize sağlık. Offf yapıp yemeli...
<$BlogEvet ya bu oktay ustanin yaptigi tatli ismi Kadayifli Tavuk gögsü .
<$BlogMeldacım ellerine sağlık. Fikriyle - sunumuyla hoş ve değişik bir tarif. Hilal abladan da sana selam gönderdim bugün:)
<$BlogMelda Hanım,Merhaba
Tarifinizi haftasonu ölçüsünü azaltarak denedim son derece lezzetli ve hafif bir tatlı oldu keşke daha önce deneseymişim.
Ancak benim kadayıflarım iyice kavrulduktan sonra üzerine şekeri ve cevizi ekleyince renkleri açıldı buna çok şaşırdım oysa fotografta sizin kadayıfınızın rengi oldukça koyu kıtır kıtır gibi duruyor ben az mı ? kavurdum kadayıfın kıvamı kıtır kıtır mı ?
olmalıydı.
Tarif için tekrar teşekkürler.
Banu
<$BlogMelda Merhaba,
S.A. cok sevdim senin site. resimler cok guzel ver cok professional. Masallah. pardon benim Turkce bir az zayif :OD
Ingilizci,
I really loved your site. I am an American with many Turkish friends here in Chicago. I also have a site and admire how professional your is set up and the pictures are amazing. I would like to try your Muhallebi Kadayif and see if it was as delicious as mine. Best Wishes www.Banuskitchen.blogspot.com Banu
<$Blogmerhabalar
tarifinizi hafta sonu gelen misafirlerim için denedim. Önerilerinize aynen uydum. Gerçekten çok lezzetli oldu.Sık yapılacaklar listesine girdi. çok teşekkürler tarif için.
<$Blogselam..
melda hanım kadayıflı muhallebi çok nefis görünüyo hemen kadayıf almaya gidiyoruuuum :)
hayırlı günler
Abad olun inşallah
http://davranisbilimci.blogspot.com/
Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.
Tahiroglu