<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d8902545575044800413', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog9.15.2005

<$Blog

Sonunda sıra ikinci yemek etkinliğine geldi. Bu sefer elmaların resimlerini dalında kazasız belasız çekebildim :) Ben elmaları pişmiş sevmesem de annemin bu tarifi çok beğenildi. Aslında babam 'delik elmalı kek' tarifimi eklemeyi önerdi ama onu daha önceden eklediğim için şimdi sadece linkini veriyorum.

ELMALI TARTATİN

elmalı

MALZEMELER
Hamuru için;
1 su bardağı un
75 gram margarin
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı su
İçi için;
7 tane rendelenmiş elma
1 su bardağı şeker
75 gram tereyağ
2-3 damla limon suyu
Üzeri için;
Çiğ krema

YAPILIŞI
Hamur için gerekli bütün malzemeler yoğrulur. Tart kalıplarının içi unlanır ve içine hamurdan bir parça ince bir şekilde yayılır. İç malzemeler bir tencerede pişirilip bu hamurun üzerine doldurulup fırına verilir. Hamurlar pembeleşene kadar pişirilir ve üzerlerine çiğ krema sürülerek ılıkken servis edilir.

elma-ye


<$Blog5nts:

Blogger Banu Ucak..

<$BlogSevgil Melda bu tarifi hemen kalkıp yapasım geldi aslında ama kendimi tutuyorum! Fotoğraflardaki elmalara bayıldımmmm. Tartı sonra yapsam bile en azından gidip bir elma yiyim bari ;) ellerine sağlık.
sevgiler

<$BlogPerşembe, 15 Eylül, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogMelda eline sağlık tartların çok iştah açıcı görünüyor,çok güzel...

<$BlogCuma, 16 Eylül, 2005 <$Blog 
Blogger Hatice..

<$Blogtartların görüntüsü çok zarif olmuş melda, ellerine sağlık...

<$BlogCuma, 16 Eylül, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogmeldacim cok sirin olmuslar en kisa zamanda kalip alip yapim :)

<$BlogCuma, 16 Eylül, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogMelda ellerine saglik, nefis olduklari besbelli resimlerde ayri bir güzellik vermis.

<$BlogCuma, 16 Eylül, 2005 <$Blog 

Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.

BU SİTEDEKİ TARİFLERİN VE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

Tahiroglu
 

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği