<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d8902545575044800413', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog11.15.2005

<$Blog

Merhabalar
İşte sıra dördüncü yemek etkinliği olan HurmaYE #4'de. Dün gece yarısından itibaren e-postalarınız bana gelmeye başladı. Bir gecede bu kadar çabuk e-postalarınızı göndereceğinizi tahmin etmemiştim. Sabah erkenden posta kutuma baktığımda 25 okunmamış ileti beni bekliyordu :) Hangi birinden başlayacağımı şaşırdım. Sırasıyla hepsini okumaya başladım. Ben daha okurken bile e-postalar gelmeye devam ediyordu. Şimdi sizlere kısa kısa bu tariflerden bahsedeceğim.


İlk tarif Fas ülkesine ait. Belkıs Hanım şekillerine bayıldığım
hurmalı kurabiyeleri yapmış. Yanına çok yakışacağını düşündüğü yeşil çayın tarifini de vermiş. Kendi blogu olmadığı için benim blogumda kendisini misafir ediyorum. Belkıs Hanım'a çok teşekkür edip, Cezayir'e doğru gidiyoruz.

İkinci tarif Cezayir'den Yasemin Gazioğlu'na ait. Yasemin Hanım'ın da bir bloğu olmadığı için kendisi benim misafirim. Bizler için hurmalı et pişirmiş. Özellikle Ramazan'da ve düğünlerde Cezayir'in çok sevilen bir yemeği imiş. Ellerine sağlık diyor, İstanbul'a Yeşim'in Mutfağı'na geçiyoruz.

Yeşim Hanım hurmanın çok zor bir konu olduğunu söylemesine rağmen bizlere çok hoş görünen Milföylü Hurma Sarması'nı yapmış. İsmini de kendi uydurmuş çok da hoş olmuş. Tarifi deneme amaçlı olarak az yaptığına pişman olduğunu söylüyor. Kendisine çok teşekkür edip yanından ayrılıyoruz.

Peynir Gemisi'nden Elvan Hanım bizim için iki güzel tarif denemiş. Aslında muhallebi yapıp üzerine hurmadan sos yapmayı düşünüyormuş ama hurmalı top ve hurmalı sucuk yapmayı tercih etmiş.Deneme amaçlı olarak az sayıda yaptığını söylüyor. Görüntüleri muhteşem olan bu şekerlemeler için kendisine teşekkür ediyoruz.

Japonya'dan Kırgızistan asıllı Olsai çok güzel görünen üç tarif denemiş etkinlik için. Tatlı ve tuzluyu aynı anda yiyebilenler için Hurmalı Çin Mantısı çok hoş görünüyor. Çok ilginç olacağını düşündüğüm Hurmalı Salata ve Hurmalı Rulo ile beraber bu üç hurmalı tarif tek başına bir yemek menüsü olabilir. Ellerine sağlık Olsai.

Sevgili Devletşah yemek blogu konusunda hepimizi solladı. Teknolojiyi en iyi kullananlarımızdan. Kendisi etkinlik için bir video blog hazırlamış. Bizelere hurmalı bonbonu nasıl yaptığını çok güzel bir şekilde filme almış. Ellerine sağlık diyor, Fransa'ya geçiyoruz.

Fransa'dan Sarah, bizler için İzmir sefarad mutfağının geleneksel hamursuz bayramı tatlısı olan
haroseti labne peyniri ile birleştirerek yeni bir tatlı oluşturmuş. Çok güzel ve hafif olduğunu söylüyor. Kendisine teşekkür ediyoruz.


Mekanımız Mutfak blogundan Şule ise Kabaklı, Hindistan cevizli, Hurmalı Barlar hazırlamış. Şule bayram için hazırladığı bu tatlının tarifini all recipes sitesinden almış. Tatlıyı sunarken lezzeti
konusunda tedirgin olmasına rağmen herkes çok beğenmiş. Ellerine sağlık diyoruz.



Şimdi İstanbul'daki gelincik tarlasına doğru gidiyoruz. Burcu dün akşam yemeğindeki Hurmalı-Antep Fıstıklı Pilavı bizlerle paylaşıyor. Aslında bir tatlı ve bir tuzlu yapmakmış hedefi ama son dakikaya kalınca birini tercih etmek zorunda kalmış. Ellerine sağlık Burcu.

İstanbul'da bu sefer İpeğin misafiriyiz. İpek'in sayfasını ilk açtığımda ooo demekten kendimi alamadım. Çok cici görünen Sürpriz Mantar'ı yapmış bizlere. Kendisi bu tarifi yapmak için diyetinin serbest gününü beklemiş. Aslında bu tarif iki tarifin birleşmesinden oluşuyor. Hurmalı pasta adlı bir tarifin iç karışımı ile bezeleri birleştiren İpek'e çok teşekkür edip, biraz mola veriyoruz.

Gün içerisinde tekrar buluşmak üzere, hoşçakalın.


<$Blog3nts:

Blogger Dilek'ce..

<$BlogEline saglik Melda, ne hizlisin böyle!
Tariflere bakmadan yazayim dedim;)
Kolay gelsin!

<$BlogSalı, 15 Kasım, 2005 <$Blog 
Blogger zinnur..

<$BlogEllerine saglik Melda. Zevkle takip ediyorum.

<$BlogSalı, 15 Kasım, 2005 <$Blog 
Blogger melda..

<$BlogSizin ev sahipliğiniz de çok başarılıydı. Gerçekten zor bir işmiş. Emeği geçen herkese teşekkürler.

<$BlogÇarşamba, 16 Kasım, 2005 <$Blog 

Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.

BU SİTEDEKİ TARİFLERİN VE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

Tahiroglu
 

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği