<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d-1590075543538846687', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog9.15.2006

<$Blog

Bir önceki tarif olan Bükme'nin ustası halam 9 yıldır Urfa'da yaşıyor ve biz de sayesinde Güneydoğu mutfağını öğreniyoruz . Yumurtalı köfte, meşhur çiğ köftenin etsiz haliymiş. Halacığım ellerine sağlık, bir sonraki gelişini ben ve arkadaşlarım sabırsızlıkla bekliyoruz :)

MALZEMELER
(6 kişilik)
Kişi başına 1 çay bardağı ince kısırlık bulgur kullanılır.
6 çay bardağı ince bulgur
1 demet maydanoz
4-5 tane taze soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı isot (urfa biberi)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane çok ince doğranmış kuru soğan
arzuya göre 1 fiske taçın
yine istenirse 2-3 diş sarımsak

YAPILIŞI
Maydanoz ve taze soğan ince ince kıyılıp bir kenarda bekletilir. Diğer bütün malzemeler iyice karıştırılır ve yoğurulmaya başlanır. 20 dakika-30 dakika kadar yoğurulucak olan bu karışıma ara ara su eklenir. Toplam su miktarı 2 su bardağı geçmemelidir. Avuçla eze eze iyice macun halini alan bulgur karışımına maydanoz ve soğan da eklenir. 3 yumurta çırpılarak 1 su bardağı sıvı yağda omlet gibi pişirilir ve bulgura eklenir. Yağlı yumurta karışıma iyice yedirildikten sonra arzuya göre şekil verilir. Marul ve naneyle süslenen servis tabağında sunulur.


<$Blog6nts:

Anonymous Adsız..

<$BlogMerhaba,tariflerini cok begendim..Sitenizi yeni kesf ettim.Her sey super gorunuyor...

<$BlogCumartesi, 16 Eylül, 2006 <$Blog 
Anonymous gülce..

<$Blogbayılırım nefissss birşey

inşalllah deneyeceğim elinize sağlık :)

<$BlogPazartesi, 18 Eylül, 2006 <$Blog 
Blogger NERGİS..

<$BlogMerhaba
Sitenizi takip ediyorum çok güzel gözüküyor.Elerinize sağlık.Bende blog açtım benide eklerseniz sevinirim.SEVGİLER

<$BlogSalı, 19 Eylül, 2006 <$Blog 
Blogger SİYAH İNCİ..

<$BlogSevgili Melda,yemekler çok güzel.Tarifleri de çok güzel özetlemişsiniz.Ellerinize sağlık.

<$BlogSalı, 19 Eylül, 2006 <$Blog 
Anonymous fikriye..

<$Blogellerinize sağlık
bende bir kere yemiştim çok lezzetli
sevgilerle

<$BlogPerşembe, 21 Eylül, 2006 <$Blog 
Blogger LaMa..

<$BlogBu yemegi bir arkadastan duymustum ve merak etmistim, cook guzel oldugunu soylemisti cunku. Belki simdi degil ama Ramazandan sonra denemek istiyorum, ellerinize saslik

<$BlogPazartesi, 25 Eylül, 2006 <$Blog 

Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.

BU SİTEDEKİ TARİFLERİN VE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

Tahiroglu
 

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği