<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d8902545575044800413', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog3.06.2007

<$Blog

Bugün annemin çocukluk arkadaşı Hülya Teyzedeydik. Bize harika bir sofra hazırlamıştı. Ama ben sadece pastanın fotoğrafını çekebildim. Profiterol için çok değişik ve kolay bir sunum. Tarif için kendisine çok teşekkür ederim.

MALZEMELER
Hazır pastabanların bir parçası
1 su bardağı süt
portakal kabuğu rendesi
Kreması için;
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
1 paket labne peyniri
1 paket krema sertleştirici
Sosu için;
1 paket hazır çikolata sosu
2 çorba kaşığı nutella
Profiterol

YAPILIŞI
Sütün içine portakal kabukları rendelenir ve bekletilir. Sonra süt süzülerek pastaban iki taraflı ıslatılır.
Krema için olan malzemelerden; süt, un ve şeker pişirilir. Sonra içine laben peyniri ve krema sertlşetirici eklenip çırpılır. Bir kısmı pastabanın üzerine sürülür. Geri kalanı profitrollerin içlerine doldurulur. Profiteroller pastabanın üzerine dizildikten sonra kalan krema ile üzerleri kaplanır. Çikolata sosuna nutella da eklendikten sonra kremaların üzerlerine sıkılır. Dövülmüş antep fıstığı ile süslenir.

  • Profiterol tarifi için bknz.
  • Ev yapımı çikolatalı sos için bknz.



<$Blog8nts:

Anonymous Adsız..

<$Blogmeldacim gercekten cok guzel bir sunum olmus hulya hanimin ellerine saglik paylastigin icin tesekkurler selam ve sevgilerimle

<$BlogSalı, 06 Mart, 2007 <$Blog 
Blogger Rengarenk dantel..

<$Blogüüüüf tam anlamıyla yemede yanında yat. o kadar mükemmel gözüküyoki ellerine sağlık :)

<$BlogÇarşamba, 07 Mart, 2007 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogselamlar cok güzel bir siteniz var pastanizada diyecek yok yani harika görnüyor Hülya hanimin ellerine saglik sizede afiyet olsun,
Dünya kadinlar gününüz kutlu olsun
sevgiyle kalin...
www.yemegim.blogcu.com

<$BlogPerşembe, 08 Mart, 2007 <$Blog 
Blogger NiNo..

<$Blogmuhtesem gorunuyor ellerinize saglik sevgiler

<$BlogCumartesi, 10 Mart, 2007 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogmuhtemes gozukuyor ,denememiz gerekiyor bu lezzetli pastayi :)
paylastigin icin tesekkurler canim..

<$BlogSalı, 13 Mart, 2007 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogpastayi denedim gercekten cok guzel oldu,her ne kadar yaparken sanirim guzel olmiyacak beceremiyecegim desemde :)
tekrar tesekkurler canim..

<$BlogPerşembe, 15 Mart, 2007 <$Blog 
Blogger melda..

<$Blogafiyet olsun. çok sevindim! :)

<$BlogPerşembe, 15 Mart, 2007 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$BlogBu pasta muhteşem görünüyor. Fotoğraflar da harika. Blogunuzu çok beğendim. Benimkine de beklerim.
Cenk

<$BlogSalı, 03 Nisan, 2007 <$Blog 

Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.

BU SİTEDEKİ TARİFLERİN VE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

Tahiroglu
 

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği