<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d-1590075543538846687', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog6.16.2005

<$Blog

Bugün annemin arkadaşı Atiye Teyze bizi yazlığına davet etti. Kendisi Antep'li değil ama eşi Antep'li olduğu için, Antep yemeklerini çok güzel yapıyor. Bize de meşhur katmerinden yapmaştı. Çok lezzetli bir tatlı. Tarifini de umarım doğru ve anlaşılabilir yazabilmişimdir. Ayrıca Atiye Teyze sitenin çok yakın takipçilerinden. Bugün bize sitede tarifi bulunan "tabule" ile "sucuklu/kaşarlı poğaça" yapmıştı. Hepsi çok lezzetliydi. Ben de kendisine çok teşekkür ediyorum.

ANTEP KATMERİ'NİN TARİFİ

antep katmeri
Bir hazır yufka tezgaha serildikten sonra her tarafına erimiş tereyağ sürülür. Yufkanın herhangi bir yerinden üç parmak kendi üzerine katlanır. Tam karşı tarafına da aynı işlem uygulanır. Katlanan kısmın da üzerine tereyağ sürülür. Yufkanın üzerine iki yemek kaşığı toz şeker ve iki yemek kaşığı dövülmüş şam fıstığı serpilir. Bunların da üzerine iki yemek kaşığı kaymak çok küçük parçalar halinde konur. Yufkanın katlanmamış kenarları birbirinin üzerine gelecek şekilde katlanır. Dikdörtgen şekline gelen yufka tekrar katlanarak kare haline getirilir. Üzeri yağlanan katmer teflon tavada, altlı üstlü pişirilir. Üzerine şam fıstığı serpilerek servis edilir.


antep katmeri



<$Blog5nts:

Blogger cimcime..

<$BlogBen Kayseriliyim. Kayserinin meşhur yemeklerindendir katmer. Ama tabiiki Kayseri Katmer'isenin tarifinden çok farklı. Ablamın bir arkadaşı anlatmıştı Antep Katmerini ,Antep'e gittiğinde kahvaltı da ikram edilmiş ve çok beğenmiş. Çok merak ediyordum tarifini ve görüntüsünü. Hiçbir yer de tarifini görmemiştim. Blogunda görünce sevindim , herhalde en kısa zamanda da denerim. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle:)

<$BlogPerşembe, 16 Haziran, 2005 <$Blog 
Blogger melda..

<$BlogTeşekkür ederim.

<$BlogPerşembe, 16 Haziran, 2005 <$Blog 
Anonymous mine..

<$BlogMelda'cigim, Eminönü'ndeki Hamdi'yi biliyor musun? Katmeri Hamdi'de cok güzel yapiyorlarmis. Biz kac kere gittik, ama bir türlü zamanini yakalayamadik. Aksam 9'dan sonra cikariyorlarmis. Nasil bir sey oldugunu cok merak etmistim.

Arkadasimin anlattigi katmer ve senin tarifin birbirine cok benziyor. En sonunda görebildim :) Cok leziz bir tatliya benziyor. Atiye teyze'nin ellerine saglik. Deneyecegim galiba, fotograflarin cok davetkar.
Sevgiler, Mine

<$BlogPerşembe, 16 Haziran, 2005 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogevet bunu en iyi antepte yaparlar ve özellikle "pazar sabahları" yapılır..Yalnız bu hazır yufkadan yapılmaz, elle mermere vura vura havada çevire çevire açlır...sevgiler...

<$BlogPazartesi, 04 Eylül, 2006 <$Blog 
Anonymous Adsız..

<$Blogevet bende tarif bakiyordum ama hazir yufka alternatif olmus baska bir isimsiz durumu benden once belirtmis zaten.Dedigi ibi mermere vurularak ve havada cevirerek incecik acilir..ben istanbulda bir Gedikpasa da bir yerde yedim birde Cevizlibag(Topkapi)da Tercuman Sitesinde Pirpirim Antep Sofrasinda......bu arada yapmayi deneyecegim insllh basarili olurum ..Amin..:) salicakla kalin

<$BlogCumartesi, 25 Ağustos, 2007 <$Blog 

Yorum Gönder Yorumlarınızı Yemekzevki.net üzerinden yapabilirsiniz.

BU SİTEDEKİ TARİFLERİN VE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR.

Tahiroglu
 

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği