<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12667383\x26blogName\x3dYemek+Zevki\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://yemekzevki.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yemekzevki.blogspot.com/\x26vt\x3d8902545575044800413', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe", messageHandlersFilter: gapi.iframes.CROSS_ORIGIN_IFRAMES_FILTER, messageHandlers: { 'blogger-ping': function() {} } }); } }); </script>

YENİ ADRESİMİZ: yemekzevki.net. 10 saniye içinde yönlenmezseniz tıklayınız.
<$Blog6.26.2005

<$Blog


Bu kek aniden gelecek olan misafirler için çabucak yapılabilir. Ancak evde hazır pasta tabanı bulundurmanız gerekiyor.



hindistancevizlikek

MALZEMELER
Hazır pasta tabanı
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı hindistancevizi
Yarım limon suyu
Portakal/limon kabuğu rendesi
Üzeri için;
Ceviz veya fındık
Çikolata sosu

YAPILIŞI
Bütün malzemeler karıştırılıp ikiye pay edilerek, hazır pasta tabanının iki parçasının üzerine ayrı ayrı sürülür. (İki adet kekin bir tanesini hazırladıktan sonra birtanesini derin dondurucuda saklayabilirsiniz.) Üzerlerini ceviz veya fındıklarla süslenir. 170 derecede pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üzerine hazır çikolata sosu sıkılabilir.




hindistancevizli kek2

<$Blog6.25.2005

<$Blog

Hilal Teyzem'in yapmış olduğu nefis şekerpareler. Ellerine sağlık..

şekerpare
MALZEMELER
Hamuru için;
1 paket margarin
2 yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
½ su bardağı irmik
½ su bardağı şeker
1’er paket kabartma tozu ve vanilya
Aldığı kadar un
Şan fıstığı
Şerbeti için;
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
½ limon suyu

YAPILIŞI
Margarin, irmik, şeker ve yumurta yoğrulur. Sonra un, kabartma tozu ve vanilya da ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. Oval şekiller verilen hamurların üzerlerine çatalın tersiyle hafifçe bastırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek pişirilir. Fırından çıkan tatlıya, soğuk şerbet dökülür ve şan fıstığıyla süslenir.




şekerpare1

<$Blog6.22.2005

<$Blog

Uzun zaman önce siteye ekleyeceğime dair söz verdiğim ancak bir türlü fırsat bulup da ekleyemediğim tarifim. Annemin bu simitleri, küçüklükleriyle ve eşit boyda olmalarıyla ünlüdür. Ben bunlara tek lokmalık çerezler diyorum :)

kandil simidi
MALZEMELER
250 gram tereyağ/margarin
1,5 çay bardağı zeytinyağ
1 yumurta (sarısı içine, beyazı üzerine)
3 çay kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı yoğurt
2 çay kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Susam

YAPILIŞI
Bütün malzemeler karıştırılarak, bir hamur elde edilir. Hamurdan küçük küçük halkalar yapılır ve önce yumurtanın beyazına sonra da susama bulanarak fırına verilir. Susamlar kızarana kadar pişirilir.



kandilsimidi&merveninkurabiye

Bu resimde tabağın üst katındaki kurabiyeler de teyzem Merve'ye ait.

Eğer bana tarifini verirse, siteye ekleyeceğim.

<$Blog6.19.2005

<$Blog

Bugün yine benim favorim olan bir tarif veriyorum. Bütün gün sadece bu salatayı yiyebilirim :) Çok doyurucu bir salata. Umarım sizin de hoşunuza gider. Afiyet olsun.

telşehriyeli salata
2 su bardağı tel şehriye rengi kahverengi olana kadar sıvı yağda kavrulur. İçine 1 su bardağı su konup pilav gibi pişirilip demlendirilir. Yarım tavuk göğsü haşlanıp didiklenir. Taze soğan, limonlu suda haşlanmış mantar, dereotu, maydonoz, közlenmiş kırmızı biber, mısır, turşu doğranır, tavuk ve tel şehriye ile karıştırılır. Zeytinyağı, sumak, nar ekşisi, tuz, limon suyu ile yapılan sos salatanın üzerine dökülür.
<$Blog6.18.2005

<$Blog

Biraz önce teyzem, sünnet olacak kuzenimi bize el öpmeye getirdi. Annem de sabah içine doğmuş gibi bu poğaçayı yapmıştı. Yanına hemen ballı corn flakes de yaptık. Onlar poğaçadan daha fazla rağbet gördü.

pirinç unlu poğaça
MALZEMELER
1 paket (250 gram) margarin
1 çorba kâsesi (200 gram) yoğurt
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi; peynir
Üzeri için; yumurta sarısı ve çörek otu
YAPILIŞI
Bütün malzemeler karıştırılıp hamur elde edilir. Ceviz kadar koparılan parçalar, avuç içinde açıldıktan sonra, ortasına peynir konup ikiye katlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpilir.



pirinç unlu poğaça

posted by <$Blogmeldahref="<$Bloghttp://yemekzevki.blogspot.com/2005/06/pirin-unlu-poaa.htmle="permanent link"><$Blog20:03 <$Blog6.17.2005

<$Blog

Geçenlerde annem sabah kahvaltısına bu tarifi yapmıştı. Sabah mis gibi kokularla uyandım ve hemen fotoğraf makinemi alıp mutfağa koştum. Siteye eklemeye ancak sıra geldi. Tavsiye ediyorum, kahvaltılar için çok güzel ve kolay bir tarif. Afiyet olsun.

fasulye tava
MALZEMELER
3 yumurta
½ yemek kaşığı un
½ kilo taze fasulye
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI
Kenar kılçıkları alınmış taze fasulyeler, verevine kesilip haşlanır. Diğer malzemeler çırpılır. Fasulyeler yağlanmış teflon tavaya konur ve üzerine de çırptığımız harç dökülür. Krep gibi pişirilir.



fasulyetava1

posted by <$Blogmeldahref="<$Bloghttp://yemekzevki.blogspot.com/2005/06/fasulye-tava.htmle="permanent link"><$Blog12:36 <$Blog6.16.2005

<$Blog

buzlu çay
Sıcakların başladığı şu günlerde içinizi ferahlatacak bir tarif. Artmış çayları değerlendirmek için de iyi bir yöntem. Afiyet olsun.

Yapılışı:
Bir su bardağı demlenmiş çay, bir su bardağı şeker, 1 litre su, 3 limonun suyu karıştırılır. İçine limon dilimleri ve buz ilave edilir.



buzlu çay

posted by <$Blogmeldahref="<$Bloghttp://yemekzevki.blogspot.com/2005/06/buzlu-ay.htmle="permanent link"><$Blog20:45

<$Blog

Bugün annemin arkadaşı Atiye Teyze bizi yazlığına davet etti. Kendisi Antep'li değil ama eşi Antep'li olduğu için, Antep yemeklerini çok güzel yapıyor. Bize de meşhur katmerinden yapmaştı. Çok lezzetli bir tatlı. Tarifini de umarım doğru ve anlaşılabilir yazabilmişimdir. Ayrıca Atiye Teyze sitenin çok yakın takipçilerinden. Bugün bize sitede tarifi bulunan "tabule" ile "sucuklu/kaşarlı poğaça" yapmıştı. Hepsi çok lezzetliydi. Ben de kendisine çok teşekkür ediyorum.

ANTEP KATMERİ'NİN TARİFİ

antep katmeri
Bir hazır yufka tezgaha serildikten sonra her tarafına erimiş tereyağ sürülür. Yufkanın herhangi bir yerinden üç parmak kendi üzerine katlanır. Tam karşı tarafına da aynı işlem uygulanır. Katlanan kısmın da üzerine tereyağ sürülür. Yufkanın üzerine iki yemek kaşığı toz şeker ve iki yemek kaşığı dövülmüş şam fıstığı serpilir. Bunların da üzerine iki yemek kaşığı kaymak çok küçük parçalar halinde konur. Yufkanın katlanmamış kenarları birbirinin üzerine gelecek şekilde katlanır. Dikdörtgen şekline gelen yufka tekrar katlanarak kare haline getirilir. Üzeri yağlanan katmer teflon tavada, altlı üstlü pişirilir. Üzerine şam fıstığı serpilerek servis edilir.


antep katmeri

posted by <$Blogmeldahref="<$Bloghttp://yemekzevki.blogspot.com/2005/06/antep-katmeri.htmle="permanent link"><$Blog00:46 <$Blog6.15.2005

<$Blog

Bu tatlıyı ilk defa annemin arkadaşı Handan Teyze'de yemiştim. Gerçekten harika bir tatlı. Bu tarifi bizimle paylaştığı için kendisine çok teşekkür ediyorum.

dondurmalı irmik helvası
MALZEMELER
Helvası için;
1 paket (500 gram) irmik
1 su bardağı ayçiçeği yağı
4 su bardağı şeker
Dolmalık fıstık
1 litreden 1 su bardağı az süt
2 yemek kaşığı tereyağ
İçi için;
Maraş dondurması
Üzerini süslemek için; çikolatalı sos.
YAPILIŞI
İrmik ve fıstıklar, sıvıyağda fıstıklar pembeleşene kadar kavrulur ve tereyağ ilave edilir. Ayrı bir tencerede, sütün içinde şeker eritilir. Ilıyan şeker ve süt, irmiğin içine dökülür. Önce yüksek ateşte, sonra da kısık ateşte pilav gibi demlendirilir.
Küçük bir kasenin içi streç flim ile kaplanır. Pişirdiğimiz ılık helva bu kasenin içine yayılır. Ortadaki boşluğa dondurma konur. Üzeri tekrar helva ile kaplanır ve bir tabağa ters çevrilir. Üzerine çikolatalı sos dökülür.


dondurmalı irmik helvası

posted by <$Blogmeldahref="<$Bloghttp://yemekzevki.blogspot.com/2005/06/dondurmal-irmik-helvas.htmle="permanent link"><$Blog10:49 <$Blog6.10.2005

<$Blog

Bunlar bugünkü misafirlerimiz için annemin yapmış olduğu kurabiyeler. Aslında inciri çok sevmem ama bu kurabiyeler benim favorim. Kesinlikle tavsiye ediyorum, müthiş bir kurabiye. Şimdiden afiyet olsun :)


incirli kurabiye

MALZEMELER
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
1’er paket kabartma tozu ve vanilya
10 tane kuru incir
1 avuç ceviz
Aldığı kadar un
Pudra şekeri
YAPILIŞI
İncirler sıcak suda bekletilir ve küçük küçük doğranır. Malzemeler karıştırılıp hamur elde edilir. İçerisine incir ve iri dövülmüş ceviz katılır. Yuvarlak şekil verilip, pişirilir. Üzerlerine pudra şekeri serpilir.



incirler

posted by <$Blogmeldahref="<$Bloghttp://yemekzevki.blogspot.com/2005/06/incirli-kurabiye.htmle="permanent link"><$Blog23:34 <$Blog6.09.2005

<$Blog

Bunlar salı günü Neriman Yengem'in yapmış olduğu nefis kurabiyeler. Yengemin zengin menüsünde çok güzel şeyler vardı, ama bu kurabiyenin tarifi kolay olduğu için aklımızda sadece bu kaldı. Yengemin ellerine sağlık.

tahinli kurabiye
MALZEMELER
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı tahin
1’er paket kabartma tozu ve vanilya
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Bütün malzemeler karıştırılıp biraz sert bir hamur yapılır. Yuvarlak şekiller verilip 170 derecede pişirilir.

posted by <$Blogmeldahref="<$Bloghttp://yemekzevki.blogspot.com/2005/06/tahinli-kurabiye.htmle="permanent link"><$Blog16:34 <$Blog6.08.2005

<$Blog

kayısı kurabiye

Bugün ailecek annemin dayısına gittik. Yengem mükemmel bir sofra hazırlamıştı. Annem de ona aşağıda görmekte olduğunuz "kayısı kurabiye" yi yaptı. Yapımı çok zor ama görüntüsü süper bir kurabiye. Yengemin de yaptığı o leziz yiyeceklerin tariflerini vakit buldukça siteye eklemeye çalışacağım.

kayısı kurabiye
MALZEMELER
Hamuru için;
125 gram margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
½ su bardağı toz şeker
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Aldığı kadar un
Muhallebisi için;
250 gram süt
1 yumurta
1 su bardağı un
½ su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
125 gram margarin
damla sakızı
Dış süslemesi için; ½ çay kaşığı kırmızı ve sarı gıda boyası, toz şeker, yaprak

YAPILIŞI
- Hamur için olan bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bir parça hamur alın ve parçalanmamış yarım ceviz kabuğunun dışını kaplayın. Ceviz kabuğunun boş kısmı tepsiye gelecek şekilde dizin ve fırına verin. Rengi koyulaşmadan fırından çıkartılan hamuru, ılıkken ceviz kabuklarından parçalamadan ayırın.
- Muhallebinin malzemelerini margarin hariç pişirin. Ilışıncaya kadar robotta çırparken, margarini de ilave edin.
- Ceviz kabuğu şeklindeki hamurların içini bu muhallebiyle doldurup, iki yarımı bir bütün olacak şekilde birleştirin.
- Ayrı ayrı kaplarda gıda boyalarını suda eritin.
- Hazırlanan hamuru önce sarı sonra da kırmızı gıda boyasına batırın. Boyanın fazlasını havlu kağıda emdirin. Toz şekere bolca bulayın.
- Kayısıya benzeyen kurabiyenin üzerine küçük yeşil bir yaprağı batırın. Sonra da yaptığınız bu kurabiyeleri bir servis tabağına dizin ve yemeden önce bir süre seyredin : )

posted by <$Blogmeldahref="<$Bloghttp://yemekzevki.blogspot.com/2005/06/kays-kurabiye.htmle="permanent link"><$Blog00:20 <$Blog6.06.2005

<$Blog

Bugün babam, annem ve ben, babamın meslektaşlarının düzenlemiş olduğu bir boğaz turuna katıldık. İstanbul'un güzelliği hakkında diyecek bir söz bulamıyorum ve sizleri çektiğimiz fotoğraflarla başbaşa bırakıyorum. Fotoğrafları şuradan görebilirsiniz.



bogaz gezisi mix

posted by <$Blogmeldahref="<$Bloghttp://yemekzevki.blogspot.com/2005/06/istanbul-boaz-turu.htmle="permanent link"><$Blog00:38 <$Blog6.04.2005

<$Blog

sucukulu / kaşarlı poğaça
MALZEMELER
1 paket margarin
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
Kaşar veya sucuk (iç malzeme)

YAPILIŞI
Oda sıcaklığındaki margarin ve diğer malzemeler karıştırılarak hafif ele yapışan bir hamur elde edilir. Birkaç saat dolapta bekletildikten sonra, ceviz kadar bir hamur parçası avuç içi kadar açılır. Ortasına küçük küpler halinde kesilmiş kaşar veya sucuk parçaları konur. Hamura malzemeler içinde kalacak şekilde yuvarlak şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu serpilip fırına verilir.

posted by <$Blogmeldahref="<$Bloghttp://yemekzevki.blogspot.com/2005/06/sucuklu-kaarl-poaa.htmle="permanent link"><$Blog23:48 <$Blog6.03.2005

<$Blog

etimek tatlısı
MALZEMELER
2 su bardağı toz şeker
Yarım kilo süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 paket krem şanti
Hindistan cevizi
2 paket etimek

YAPILIŞI
- Toz şekerin 2 yemek kaşığı kadarını susuz olarak teflon tavada ağdalaşana kadar yakın. Kalan şekeri 2 su bardağı su ile kaynatın ve içine yakılan şekeri ilave edin. Bu şerbeti, dikdörtgen borcama tek sıra halinde dizdiğiniz etimeklerin üzerlerine dökün.
- Süt, un ve buğday nişastasını koyulaşıncaya kadar pişirin ve bu muhallebiyi etimeklerin üzerine yayın.
- Krem şantiyi hazırlayıp, muhallebinin üzerini kaplayın.
- En üste de bolca hindistan cevizi serpin.

posted by <$Blogmeldahref="<$Bloghttp://yemekzevki.blogspot.com/2005/06/etimek-tatls.htmle="permanent link"><$Blog21:54 <$Blog6.02.2005

<$Blog

fındıklı kurabiye

MALZEMELER
1,5 su bardağı çekilmiş fındık/ceviz
3 yemek kaşığı şeker
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
½ çay bardağı sıvı yağ
Tarçın ve pudra şekeri
Aldığı kadar un


YAPILIŞI
Tarçın ve pudra şekeri hariç bütün malzemeler karıştırılarak elde edilen hamurdan küçük küçük toplar yapılır. Daha önceden çok kızdırılmış fırında pişirilir. Piştikten sonra soğuyana kadar fırında bırakılır, üzerine tarçın ve pudra şekeri karışımı serpilir.

posted by <$Blogmeldahref="<$Bloghttp://yemekzevki.blogspot.com/2005/06/fndkl-kurabiye.htmle="permanent link"><$Blog22:29 <$Blog6.01.2005

<$Blog

fasulye salatası
Verevine kesilmiş taze fasulyeler haşlanır. Süzüldükten sonra içine doğranmış maydonoz, taze soğan, dere otu, turşu, közlenmiş kırmızı biber ve mısır ile dövülmüş ceviz eklenir. Sıvıyağ, nar ekşisi, limon suyu, hazır salata sosu karıştırılarak yapılan sos salataya dökülür.

posted by <$Blogmeldahref="<$Bloghttp://yemekzevki.blogspot.com/2005/06/fasulye-salatas.htmle="permanent link"><$Blog21:59

<$Blog

çerkez tavuğu


MALZEMELER
1 bütün tavuk
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Yarım bayat ekmek
Tavuk suyu
Tuz, karabiber
Kırmızı biber

YAPILIŞI
Haşlanan tavuk, didiklenir. İçine tuz ve karabiber eklenir. Bayat ekmeğin içi ve cekilmiş ceviz robotta karıştırılır, içine ılık tavuk suyu yavaş yavaş ilave edilir. Muhallebi kıvamı alana kadar karıştırılmaya devam edilir. Bunun yarısı didiklenmiş tavuk ile karıştırıldıktan sonra bir servis tabağın alınır ve karışımın diğer yarısı ile de üzeri kaplanır. Toz veya pul kırmızı biber ile süslenir.

posted by <$Blogmeldahref="<$Bloghttp://yemekzevki.blogspot.com/2005/06/erkez-tavuu.htmle="permanent link"><$Blog00:52

zeytinyağlı enginar kayısılı salata kandil simidi telşehriyeli salata amerikansalatalı domates patlıcanlı biber çıraklar çöreği biber turşusu hasanpaşa köftesi yaprak sarma zeytinyağlı fasulye su böreği